Kanuni Ortaokulundan neden kimse yok?

Hürriyetçi Eğitim- Sen’ den MEM’ ne başarı belgesi tepkisi!

Kanuni Ortaokulundan neden kimse yok?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.02.2024
50
A+
A-

Hürriyetçi Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Tekin Akdağ, 2023 Liselere Geçiş Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi öğrenci çıkartan Giresun Merkez Kanuni Ortaokulu’nda görevli hiçbir eğitim çalışanının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirilmemesine tepki gösterdi. Giresun’da 200 eğitimciye ‘Başarı Belgesi’ verildiğini öğrendikleri açıklayan Akdağ, “200 kişinin içerisinde Kanuni Ortaokulu’ndan neden hiçbir eğitim çalışanı bulunmamaktadır?” diye sordu.
2023 yılı içerisinde çalışmalarından dolayı Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi Ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge kapsamında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 eğitim çalışanını başarı belgesi ile ödüllendirdiği ifade eden Hürriyetçi Eğitim-Sen Şube Başkanı Akdağ, Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak ödüllendirilen eğitim çalışanlarının listesini göremediklerini kaydetti.
Akdağ, Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak, başarılı çalışmalar yapmış olan eğitim çalışanlarının ödüllendirilmesini, başarının takdir edilmesi adına, güzel bir uygulama olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Başarılı çalışmalar yapmış olan eğitim çalışanının amasız fakatsız bir şekilde ödüllendirilmesini destekliyoruz. Ancak, başarı belgelerinin kimlere ve hangi başarılı çalışmalarından dolayı verildiğini de bir eğitim sendikası olarak bilmek isteriz. Başarı belgeleri verilirken belirli bir standart gözetilmiş midir? Yoksa geçmiş yıllarda olduğu gibi adamcılık, kayırma vb. gibi hususlar mı dikkate alınmıştır? Hürriyetçi Eğitim- Sen olarak başarı belgeleri verilirken çoğunlukla başarının öncelendiği konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır. Şöyle ki; Giresun Merkez Kanuni Ortaokulu öğrencisi, 2023 yılında, Liselere Geçiş Sistemi Sınavında {LGS}500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarı ilimizi gururlandırmıştır. Başarılı olan öğrencimiz Giresun Valiliği tarafından makamda ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından makamda ağırlanmış ve ödüllendirilmiştir.
Kanuni Ortaokulunun ön cephesine LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenciyle ilgili bir afiş asılarak bu afiş haftalarca asılı kalmıştır. Böylesine ilimize güzel bir başarı yaşatarak, bizleri gururlandıran, Kanuni Ortaokulunda çalışan, hiçbir eğitim çalışanının Başarı Belgesi ile ödüllendirilmediğini, şaşkınlıkla ve derin bir üzüntü duyarak öğrenmiş bulunuyoruz. İlimizde 200 eğitimciye Başarı Belgesi verildiyse bu 200 kişinin içerisinde Kanuni Ortaokulundan neden hiçbir eğitim çalışanı bulunmamaktadır? Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Başarı Belgesi verilenlerin isimlerinin ve hangi başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildiklerinin şeffaflık ve eğitim çalışanlarının kurumlara olan güveninin zedelenmemesi adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Web sayfasından yayımlanmasını bekliyoruz.
“HATA ACİLEN DÜZELTİLEREK, BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİDİR”
İlimizi yönetenlere biz tekrar hatırlatalım. Kanuni Ortaokulu öğrencisi 2023 LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarı kendiliğinden olmamıştır. O okulda öğretmenler idareciler vardır. Bu eğitim çalışanları arkadaşlarımızın bu başarıda katkıları olduğunu biz biliyoruz. Hürriyetçi Eğitim- Sen olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden beklentimiz, acil olarak bu hata ise, hatanın düzeltilerek, başarının ödüllendirilmesidir” dedi.

REKLAM ALANI