Kara: Esnaf cezalandırılıyor mu?

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’dan Cumhuriyetin 100. Yılı ikramiye kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Kara: Esnaf cezalandırılıyor mu?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.11.2023
47
A+
A-

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak duyurulan 5.000 Türk Lirası emekli ikramiyesinin, basında emeklilere müjde olarak manşetlerde yer almasının ardından bir açıklama yaptı. Kara, bu kararın, ülkedeki hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına katkı sağlayarak yaklaşık 12.2 milyon emekliyi sevindirdiğini ifade etti.

Ancak, çalışan emekliler ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı emeklilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağına dair yapılan açıklamaların ardından Kara, birçok emeklinin mağduriyet yaşadığını belirtti. Yüksek emekli maaşı alanlar, ev sahibi olanlar ve ihtiyacı olmayan emeklilerin bu ikramiyeden faydalanabileceğinin açıklanması üzerine, ziraat odalarının Türkiye genelinde harekete geçerek bu kesimin haklarından yararlandırılacağını ifade etti.

“ADETA BİR CEZALANDIRMA”

Kara, emekli olduktan sonra basit usulde esnaflık yaparak geçimini sağlayan, ülkesi için ömrünü adayan ve ülke ekonomisinin can damarı olan çalışan emekli esnafların, 5.000 liralık ikramiyeden mahrum bırakılmasının adeta bir cezalandırma olduğunu belirtti. Ülke ekonomisinin üretime ihtiyaç duyduğu bir dönemde, üretime katkı sağlayan bu kesimin Cumhuriyetin 100. yılında verilen bu ikramiyeyi en çok hak eden kesim olduğunu vurguladı.

Kara, bu nedenle Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak, haksızlığa tepki gösteren esnafların şikayet ve serzenişlerini dikkate alarak, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde sorunun çözülmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na bu hususta ileti gönderdiklerini bildirdi.

REKLAM ALANI