Karademir: Hatalar Giresunspor’u bu hale getirdi

Trendyol 1. Lig ekibi Bitexen Giresunspor’un eski Basın Sözcüsü Ferhat Karademir, mevcut yönetimin yanlışa yanlışla gitmeye devam ettiğini belirterek, hatalar silsilesinin Giresunspor’a fazlasıyla zarar verdiğini kaydetti.

Karademir: Hatalar Giresunspor’u bu hale getirdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.11.2023
506
A+
A-

Kendisinin de içinde bulunduğu dönemde yapılan yanlışları dile getirdiğini ancak Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid R. Yamak’ın her zaman kendi dediğini yaptığını belirten Karademir, sosyal medya platformu X yayınında açtı ağzını yumdu gözünü…

Karademir, Yamak dönemindeki hataların ve güçsüzlüğün Giresunspor’u Trendyol 1. Lige düşürdüğüne işaret ederek, transfer yasağı konusunda da zaman kayıplarının yaşandığını söyledi.

“Futbol dışında Giresun’da her şey yapılıyor.” diyen Karademir, “Tahtayı açma ile ilgili bir imkânı var mı? Bir avuç insanız. Demek ki bu kulübü önemseyen yok. Birileri yardım etmiyor, etmiyor. Etmiyor işte. Demek ki zamanında çok yardımcı olunmuş şimdi olunmuyor. Yapılmayacaksa da söyleyin.” dedi.

“AKSİYON ALAMADIK, NAHİD BAŞKAN KENDİ DEDİKLERİNİ YAPTI!”

Yayını takip edenleri geçen seneye götüren Karademir, “Geçen seneki Trabzonspor maçını kaybetmemizin sebepleri var. Oraya biz nasıl gittik. Ondan öncesinde neler yaşandı. Bunları hep söyleyeceğim. Fenerbahçe maçıydı. Daha öncesinde muhtemelen İrfan Buz diye biri gelmeyecekti. Mustafa Kaplan gelecekti. Nahid abinin yanına gitmiştim ve iyi bir hoca alalım dedim. Kimi getirebiliriz dedik. Riskli bir maçtı. Herkes tabi gelmek istemiyor. En iyi İrfan Buz geldi. Fenerbahçe maçıyla 1-1 berabere kaldık. Aşağıda sevinç o biçim. Kavgalar dövüşler bilmem neler. Başkana diyorum ki takım seni bekliyor, gitme dedim. Beraberliği prim verdik biz. Galatasaray’ı şampiyon yapmış gibi olduk, primi de verdik. Maç 1-1 bitti. Trabzonspor maçı önemliydi. Biz 1 Milyon yüzünden Rahmetullah’ı kaybettik. Hedef takımı sezon sezonuna götürmek olmalıydı. Sezon ortasındasınız niye konuşuyoruz dedik. Pyerre ile Nahid başkan ve Muzaffer abi denk geldi. Hakan başkan belki görmedi bile. Şikayet ettiği dönemde bizler de vardık. Nahid abi o dönemde ön plandaydı. Konuşmayalım önce takımı yanaştıralım dedik. En iyi ihtimalle Doğancan ile Rahmetullah gibi adamlar almamız lazım devrede. Eften püften sebeplerle oyuncuları kaybettik. Rahmetullah ne yapalım dedik. Ben onun menajeriyle konuştum sorun yok dedi.  Mejia kiralık zaten gidecekti. Bizim tutmamız gereken Rahmetullah’yı. Serkan bey aradı, Rahmetullah gidiyor. Atladım gittim, çocuk bana ‘ben kendimi bu kadar değersiz hissetmedim, bugün yatıracağım yarın yatıracağım’ diyorlar dedi. Trabzon maçı öncesi toplantıdan önce Sergio başkanla görüştü. Başkan geldi, Sergio gitmek istiyor dedi. Biz de dedik ki Sergio’yu kadro dışı bırakalım dedik. Ertesi gün Sergio, Borja ile kavga etti. Alper ve Sergio oynamaması gerekirdi o maçı bu şekilde kaybettik ve sezonu kaybettik.” diye konuştu.

“HAKAN BAŞKAN BU TAKIMI KURTARIRDI”

Karademir, Hakan başkanın A ve B planları olması halinde Lokman Çağrıcı’nın adaylığa çıkacak olması sebebiyle tüm planların devre dışı kaldığını anımstarak, “Traore satıldı, sıcak para kaynağı sağlandı ama gelire bir türlü temlikler konuldu. Hakan başkan zorla götürüyordu zaten. Düşük bütçelerle gelmiştik. Zor gidiyordu. Babası vefat etti. Kafaya koymuştu bırakalım denildi. Süreç zaten gitmiyordu, başkan kulübün durumu iyi. Dünya kupası arası var dedik, bırakalım dedik. Hakan abiye de bıraktırmaya çalıştık. Razı edemedik. Bırakalım peşimizden gelir dedik. Alexis, Sergio ve Borja devrede satıp borç ödemek vardı aslında planı.  Lokman başkan çıktı, Kasımpaşa maçı sonrası. Kulübü sana bırakayım demiş Hakan başkan. O dönemde en yakın idareciler bile haber olamadan kongre kararı almıştı. Kasımpaşa maçında ortam kötüydü. Seçim kararı aldıktan sonra da Lokman başkan çekildi. 500 bin Euro gibi bir rakama Alexis gidiyordu. Bizzat biliyordum. Transfer tahtası kapalı diye oyuncu satmadı. Sergio’yu satmadı. Borja’yı satmadı. Seçim var diye satmadı. Satmaması doğru ama devre arasında Lokman başkan konusu çıkmasaydı başkan satar nakit paraya çevirirdi. Mahkemeyle alakalı iki yüzlülük gördüğüm için bu paylaşımı yazdım” diye konuştu.

REKLAM ALANI