Kümbet’te kar festivali coşkusu yaşandı

Türkiye’nin en önemli yayla turizm merkezlerinin başında gelen Kümbet Yaylası, son Kar Festivali ile adından söz ettirdi.

Kümbet’te kar festivali coşkusu yaşandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.02.2024
Düzenleme: 19.02.2024 10:29
100
A+
A-

Binlerce yerli ve yabancı turistin yaz aylarında ziyaret ettiği yayla, bu kez kış mevsiminde düzenlenen renkli etkinlikle dikkat çekti. Kümbet Yaylası’nın Koçkayası mevkiinde organize edilen festival, Off Road gösterileri, kızakla kayma, kar topu savaşları gibi aktivitelerle dolu geçti. Soğuk havaya rağmen katılımcılar, kar üzerinde keyifli zaman geçirirken, pancar çorbası içip müzik eşliğinde horon da oynadılar.

Etkinliğe Giresun milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür, Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

Festivalde konuşan Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Kar Festivali’nin beklenenin üstünde ilgi gördüğünü ve Giresun yaylalarının artık sadece yazın değil kışın da turizme kazandırıldığını vurguladı.

Başkan Şenlikoğlu, yaylalarda kış turizminin gelişmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirterek, kayak tesisi gibi eksikliklerin giderilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca daha önce yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda planlanan kayak tesisi projesinin tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyelinin daha da artacağına inandığını ifade etti.

Katılımcılar arasında bulunan yerel halk ise, sahillere kar yağmadığı için yaylalara yöneldiklerini ve burada düzenlenen Kar Festivali’ne katıldıklarını dile getirdi.

Kızakla kayma, kar topu oynamak ve bedava pancar çorbası içmek gibi aktivitelerle günlerini geçiren vatandaşlar, festivalin tadını doyasıya çıkardılar.

 

REKLAM ALANI