Masanın iki tarafında da AKP var

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TMO’nun fındık alım fiyatı ve AK Parti Sakarya Milletvekili seçilmesine rağmen halen istifa etmeyen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı eleştirdi.

Masanın iki tarafında da AKP var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.08.2023
75
A+
A-

Milletvekili Adıgüzel yaptığı açıklamada, “FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar Sakarya’dan 1.sıra AKP vekili seçildi. Ama istifa etmedi. Hem vekil hem FİSKOBİRLİK başkanı. Hem çiftçi birliği başkanı, hem hükümet. Masanın iki tarafında da AKP var. Üreticiden geçen yıl 45-46 TL’ye alınan  fındık ABD’de market rafında hem de FİSKOBİRLİK ambalajında 15 kat fiyata 26 dolara  satılıyor. Bu bir soygun. Kale içerden fethedilmiş, sen sarı öküzü baştan vermişsin kardeşim” dedi.

“BU NASIL TABAN FİYAT?”

Ordu’da TMO’nun 19 ilçeden sadece 3 ilçeye alım merkezi açtığını da kaydeden Adıgüzel şunları kaydetti;

“Ordu’da 127 bin üretici var. 200 bin ton üretim. Ofis başına 150-200 ton alabilir. Bu hesapla TMO bu fındığı anca 1,5 senede alabilir. Devlet sahip çıkmadığı için zaten maliyetin altında 82.5 açıklanan fiyatın daha da düşerek 73 TL’den fındık fiyatına neden oluyor. Fındık fiyatı açıklanan taban fiyattan 10 TL aşağıda. O zaman neden taban fiyat açıkladınız.”

REKLAM ALANI