MHP Dereli’de ki başkanlık seçimine itirazda bulundu

Dereli ilçesindeki belediye başkanlığı seçiminde yaşanan gerginlikler ve itirazlar, seçim sürecine dair tartışmaları beraberinde getirdi.

MHP Dereli’de ki başkanlık seçimine itirazda bulundu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.04.2024
164
A+
A-

AK Parti ve MHP arasındaki yakın sonuçlu yarışın ardından, MHP’nin kesin olmayan sonuçlara itiraz etmesiyle ilçe Seçim Kurulu’na başvuruldu. Seçimde geçersiz sayılan 147 oyun yeniden sayılması talebi, süreci daha da karmaşık hale getirdi.

3 bin 332 geçerli oyun kullanıldığı Dereli ilçesinde AK Parti adayı Kazım Zeki Şenlikoğlu’nun 1425 oy alırken, MHP adayı Cihan Özdemir’in ise 1364 oy aldığı belirtildi. Ancak MHP’nin, seçim sonuçlarına yönelik 61 oy farkıyla kazanan adaya itirazı, seçim atmosferine yeni bir boyut kattı.

MHP’nin, Dereli’deki 69 sandıktan 16’sında geçersiz sayılan 147 oyun yeniden sayılması talebi, ilçe Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecek. Ancak bu sürecin sonucu, seçimdeki tansiyonu ve sonuçları doğrudan etkileyebilir. Bu gelişmeler, ilçe halkı ve siyasi aktörler arasında endişe ve merak uyandırırken, ilçe Seçim Kurulu’nun vereceği karar büyük önem taşıyor.

REKLAM ALANI