MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’dan önemli çağrı!

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin yerel gazete aboneliklerinin, ilan ve reklamlarının iptal edilmesinin basın yayın kuruluşlarını kapanma riskiyle karşı karşıya bıraktığına dikkat çekti.

MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’dan önemli çağrı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.05.2024
34
A+
A-

Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi ve basın yayın kuruluşlarının desteklenmesi çağrısında bulunan Milletvekili Konal, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti;

“Güçlü demokrasinin, yerel ile genel gündemler üzerinde halkımız ile vatandaşımız arasındaki bağın, bürokrasimizle, siyasetçi, vatandaş arasındaki en net köprü vazifesi gören başta yerel basınımız olmak üzere tüm gazetecilerimiz pandemi dönemi kapanmalarla birlikte büyük sekteye uğramıştı. Aynı şekilde dünyada artan hammadde fiyat artışından etkilenen özellikle küçük ölçekli yerel basınımız, Maliye Bakanlığımızın yayınladığı tasarruf tedbirleri ile kamu kurumlarından gelen reklam, ilan ve aboneliklerin kaldırılması ile zor bir süreçle karşı karşıya kalacaklardır.

Dolayısıyla yıllardır şehrimiz için emek harcayan gazetelerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu vesile ile birçok vatandaşımız için bütçelerini yormayacak olan yerel gazetelerimize abone olmayı; Giresun’umuzun tüm esnaflarına, vatandaşımıza ve Milliyetçi Hareket Partisine mensup belediye başkanlarımızın kendi şahsi bütçelerinden desteklemelerini Giresun’umuz ve geleceğimiz adına rica ediyorum. Söz uçar yazı kalır diyor, kıymetli Giresun basın  camiamıza kolaylıklar diliyorum.”

REKLAM ALANI