MHP’li Şanlıtürk: Fındık kanununu çıkmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM’de yaptığı konuşmada fındığı gündeme getirerek fındık kanununun çıkarılması yönünde talepte bulundu.

MHP’li Şanlıtürk: Fındık kanununu çıkmalı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.12.2023
110
A+
A-

Fındık kanununun çıkarılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şanlıtürk, “Meclisteki fındık üreten illerin toplantısından şu karar çıktı. 40’ın üzerinde milletvekili var. Ziraat odası başkanlarımızla görüşeceğiz isteklerini tek tek not alacağız. Aynı şekilde ihracatçılarımız ile görüşeceğiz. İhracatçılarımız ne istiyor? Bir fındık kanunu çıkarabilirsek birçok önemli meseleyi de böylece çözmüş olacağız” dedi.

Milletvekili Şanlıtürk, Fındıktaki en büyük tehlike Trabzon, Giresun ve ordu illerinde alan bazlı destek. 277 lira civarında destek alıyoruz bakanlık bunu kaldırmanın peşinde. Dolayısıyla 350-400 kilo verim alan batı illeri ile doğuyu kıyaslayamayız. Onların masrafı ile bizimki bir değil. Ordu dünyanın en fazla fındığını üreten şehir dolayısıyla Ordulu fındıkçıların söylediği ile diğer üreticilerin söylediğini aynı kefede tutarsak doğru bir tutum olmaz” diye konuştu.

REKLAM ALANI