Milletvekili Gezmiş: Basın demokrasinin güvencesidir

TBMM Divan Katibi ve CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Basın toplumun gözü, kulağı, sesi, demokrasinin güvencesidir. Tasarruf Tedbirleri bahanesiyle gazete aboneliklerinin iptal edilmesi kabul edilemez” dedi.

Milletvekili Gezmiş: Basın demokrasinin güvencesidir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2024
44
A+
A-

Gezmiş, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin uyguladığı “Kamuda Tasarruf Tedbirleri”nin basını da mağdur ettiğini vurguladı.

TASARRUF SARAYDAN BAŞLAMALI!

Milletvekili Gezmiş, ülkemizde basının zaten zor durumda olduğunu, bu uygulama ile daha da mağdur edildiğini belirterek gazete aboneliklerinin iptallerinin geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Gezmiş, “Ekonomik ve demokratik sorunlarla boğuşarak, özveri ile çalışan basın kuruluşlarına ve haber peşinde koşan basın emekçilerine destek olunması gerekir. Hükümetin aldığı tedbirler dahilinde gazete aboneliklerinin iptalini doğru bulmuyorum. İlla da tasarruf yapılacaksa bu öncelikle saraydan başlamalı” dedi.

MAĞDUR EDİLMEMELİ, DESTEK OLUNMALI

Gezmiş, basın kuruluşlarının tüm giderlerinin arttığını, reklam ve ilan gelirlerinin ise kısıtlı olduğunu belirterek, hükümetin kararları çerçevesinde basının mağdur edilmemesi gerektiğini ve her yönden desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

GAZETELERİ DESTEKLEYELİM

Gezmiş, Giresun’un Milletvekili olarak tüm Giresunlulara seslendi: “Tüm siyasileri, kurum kuruluşları, esnafları, sendika, oda ve dernekleri basına sahip çıkmaya, abone olmak da dahil, her türlü desteği vermeye çağırıyorum. Gazeteleri yaşatmalıyız.”

REKLAM ALANI