Milliyetçi Hareket Partisinin oy oranı 16.63’dür

MHP İl Başkan Yardımcısı Cahit Akdoğan, 31 Mart 2004 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisinin oy oranı 16.63’dür
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.04.2024
Düzenleme: 05.04.2024 10:55
57
A+
A-

Akdoğan, “Partimiz MHP’nin seçim performansıyla ilgili yanlış değerlendirmeler yapıldığından gerekli açıklamanın yapılması gerektiğini düşündük” dedi.

Akdoğan’ın açıklamalarına göre, MHP 2 Büyükşehir, 27 il, 103 Metropol ilçe, 344 ilçe ve 331 belde olmak üzere toplam 807 yerde seçimlere katılmıştır. Bunun dışında kalan yerlerde ise Cumhur İttifakı bünyesinde seçimlere girmiştir.

Partinin elde ettiği başarıları vurgulayan Akdoğan, “MHP, toplam 220 Belediye Başkanlığı kazanmıştır. Bu sonuçlar, şeffaf, açık ve güvenli bir seçim ortamında elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

“Mahalli İdareler Seçimlerinde partilerin oy oranları İl Genel Meclisi sonuçlarına göre hesaplanmaktadır” diyen Akdoğan, “Partimizin İl Genel Meclisi oy oranı ile ilgili İl Genel Meclisi’nden aldığımız oy oranı arasında sadece küçük bir fark bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

MHP’nin seçim stratejisine de değinen Akdoğan, “MHP, 28 Büyükşehir ve birçok Metropol ilçede Cumhur İttifakı bünyesinde seçime girmiştir. Bu bölgelerde aday çıkarmamış olmamız nedeniyle, o bölgelerdeki MHP’li seçmenlerin oy oranı Cumhur İttifakı’na yazılmıştır. Bu durum, partimize atfedilen oy oranının gerçeği yansıtmadığını göstermektedir” şeklinde konuştu.

Son olarak, Akdoğan, “Seçime girdiğimiz yerlerde aldığımız oy oranı %16.62’dir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

REKLAM ALANI