Müftü Topcan: Ramazan bereket mevsimidir

Ramazan Sokağı’nın konuğu olan İl Müftüsü Ramazan Topcan, Ramazan ayının önemi hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Müftü Topcan: Ramazan bereket mevsimidir
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.03.2023
30
A+
A-

Giresun Belediyesi Ramazan ayı süresince çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, Belediye Kültür ve Fuar Merkezi’nde açılan ‘Ramazan Sokağı’ ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

‘Ramazan Sokağı’na konuk olan İl Müftüsü Ramazan Topcan burada vatandaşlarla bir araya geldi.
İl Müftüsü Topcan, gerçekleştirdiği söyleşide Ramazan ayının fazileti ve dayanışmanın önemine değindi.
İnfak ruhunu canlı tutmanın toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Topcan, “Ramazan’a dair duygu ve düşüncelerimi müsaadenizle paylaşmak isterim. Nedir Ramazan? Sorusunu soralım ve başlayalım. Haydi bismillah.
Konuşmamın hemen başında ifade edeyim ki Ramazan, toplumsal aydınlanma ve eğitim ayıdır. Bu ayda insanlar, bir araya gelerek özellikle camilerde mukabele-i şerifler okurlar, ders halkaları oluşturarak tefsir, hadis ve fıkıh gibi derslerle dini bilgilerini yenilerler. Bilenin bilgisini paylaştığı, bilmeyenin yeni şeyler öğrendiği bir aydır.
Ramazan, insanların neşelerine ortak olduğu, kederlerini paylaştığı bereket mevsimidir.
Ramazan, kadın-erkek, genç-ihtiyar, zengin-fakir, amir-memur, işçi-işveren ayrımı yapmadan her sınıftan insanı iftar sofralarında, teravih namazlarında ve bayramlarda bir araya getiren aydır.
Ramazan, hayır ve bereket ayı olduğu kadar dua, naz ve niyaz ayıdır.
Ramazan, sabır, şükür ve zikir ayıdır.” dedi.
Programa katılan vatandaşlara teşekkür eden Müftü Topcan, “Buluşmamıza vesile olan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Bey’e ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Programımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI