Necati Tığlı: TBMM’nin Osman Ağaya özür borcu vardır

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Kurtuluş Savaşının Büyük Kahramanı Milis Yarbay Osman Ağa’yı Ölümünün 100’üncü Yıldönümünde Andı.

Necati Tığlı: TBMM’nin Osman Ağaya özür borcu vardır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.03.2023
75
A+
A-

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Osman Ağa ile birlikte kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin kahraman Giresun Uşaklarını da minnetle, şükranla anıyorum. Bize armağan ettikleri emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız ifadelerini kullandı.

TBMM’NİN OSMAN AĞAYA ÖZÜR BORCU VARDIR

Kurtuluş Mücadelesinde, görev aldığı her cephede gönüllü olarak görev alan Mustafa Kemal Atatürk’ün canını emanet etmekte zerre tereddüt etmeyen Osman Ağa’ya atılan iftira ve edilen hakaretler yeryüzünde kimseye söylenmediğini ifade eden Tığlı, “şehit edilişinin yüzüncü yıldönümünde ona yapılan haksızlığı, sorgusuz sualsiz yargılanmadan mahkûm edildiğini artık herkes bilmektedir. Bu sebeple ona yalnızca Giresunlular olarak bizler değil haksızlık etmiş önyargıyla bakmış herkesin ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir özür borcu vardır ve derhal ödenmelidir. Çünkü Atatürk’ten sonra Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla iftiraya uğramış kişi kim diye sorulacak olursa Osman Ağa diyebilirim” hatırlatmasını yaptı.

RUHLARI ŞAD OLSUN

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “şehadetinin yüzüncü yıldönümünde şehit edildiği günden bu yana tam bir asır boyunca, Cumhuriyet düşmanlarının iftiralarına, hakaretlerine maruz kalmış Osman Ağa’mız ile birlikte şehit Ali Şükrü Bey’i ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kılına bile zarar gelmemesi için silahına sarılan ağamızla birlikte aynı gün Çankaya sırtlarında şehit edilen ama bugün maalesef mezarları dahi bilinmeyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yılmaz fedailerini de saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

REKLAM ALANI