Otizm’e bir renkte sen kat mesajı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ Giresun’ da kutlandı

Otizm’e bir renkte sen kat mesajı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.04.2024
8
A+
A-

Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından “OTİZM’e Bir Renk de Sen Kat!” sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Giresun merkez ilçede bulunan özel eğitim okullarında eğitim gören özel çocuklar tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu. Programda ayrıca, otizm ile ilgili sokak röportajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Devamında özel çocuklar tarafından yapılan ront gösterisi ve mini etkinlikler ile söylenen şarkılar davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, otizm spektrum bozukluğu ve diğer tüm özel gereksinimli çocukların öğrenme özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak; yaparak ve yaşayarak öğrendikleri, bilgi ve becerilerini kalıcı hale getirebilecekleri öğrenme ortamlarını zenginleştirmeye çalışırken, nitelikli eğitim kadrolarla sadece 2 Nisan’da değil her gün çocuklar ve velilerin yanında olduklarının altını çizdi.

Tosunoğlu, “Otizmin engel değil farklılık” olduğu bilinciyle çocukların en iyi eğitimi almaları için tüm yönetici ve öğretmenleri gayretli ve özverili bir çalışma sürdürdüklerini de dile getirdi.

REKLAM ALANI