Piraziz’de 1 garip okul hikayesi!

Eğitim Bir-Sen Giresun Başkanı Muhammet Sarı, Eğitim Bir-Sen olarak, Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulunun biricik öğrencileri ile fedakar öğretmenleri kendilerine layık güvenli ve sağlıklı bir okul binasına geçene kadar konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Piraziz’de 1 garip okul hikayesi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.09.2023
40
A+
A-

Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulu’nun 2023-2024 eğitim öğretim yılına pansiyondan dönüştürüle bir binada başladığını belirterek, yeni okul binası projesinin halen onaylanmamasına tepki gösterdi.

Elverişsiz hava koşullarında okula ulaşımın birçok veli ve öğrenci için eziyete dönüştüğünün belirten Sarı, “Okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz o günden beri fedakarca ve özverili bir şekilde çalışarak bu kısıtlı şartlarda öğrencileri için en iyisini yapmak için büyük bir gayret göstermektedir. Hepsine gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Diğer taraftan ilçe merkezinde güçlendirme kararı verilen ve eskiden sağlık meslek lisesi olarak hizmet vermiş olan boş okul binası için ivedilikle ihaleye çıkılarak bu alanın tadilat ve güçlendirmesinin yapılması ve Eren Ömer Hekim İlkokulunun bu müstakil binaya bir an önce taşınması için çalışmalara başlanmıştır. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teklif edilen proje ihalesi İl Özel İdaresi tarafından hızla yapılmıştır. İşin sonrası bir hayli trajikomik bir hal almıştır. Başta tadilatı onaylarım diye görüş bildiren Piraziz Belediyesi, güçlendirme tadilat ihalesini alan firmaya ruhsat vermemiş ve okulun eğitim öğretim için hazırlanması mümkün olamamıştır. Firma, ruhsat çıkmayınca işe başlayamadığı için çalışmaları tamamen durdurmuştur. Pirazizli yavrularımızın yegane ilkokulu bir meslek lisesinin içerisindeki elli yıllık bir binaya sıkıştırılmış ve Piraziz Belediyesinin mevzuatı işine geldiği gibi yorumlaması nedeniyle kamu yararı hiçe sayılarak durum bir çıkmaza sürüklenmiştir” dedi.

Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulunun takipçisi olacaklarının altımı çizen Sarı şunları kaydetti; “Yerel basında çıkan haberlere göre ilkokul inşaatını engelleyen aynı Belediye, kendi sorumluluk alanındaki halka açık kumsalda çok katlı bir rezidans inşaatında hiçbir sorun görmemiş ve projeyi onaylamıştır. Eğitimin siyaseti olmaz, çocukların geleceği üzerinden siyasi çekişme yapılmaz diye daha önce de uyarmıştık. Rant hesaplarınız size kalsın, biz Giresun’un en büyük sivil toplum kuruluşu Eğitim Bir Sen olarak Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulunun biricik öğrencileri ile fedakar öğretmenleri kendilerine layık güvenli ve sağlıklı bir okul binasına geçene kadar konunun takipçisi olacağız.”

REKLAM ALANI