Şanlıtürk: Alan bazlı gelir desteği artırılmalı

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Görüşmelerinde yaptığı konuşmada, 2014 yılından bu yana değişmeyen Fındıkta Alan Bazlı Gelir desteğine değindi.

Şanlıtürk: Alan bazlı gelir desteği artırılmalı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.12.2023
40
A+
A-

Şanlıtürk bu desteğin artırılması gerektiğini söyleyerek, “Dokuz yıldır alan bazlı destek ödemesi dekar başına 170 TL olarak ödenmektedir; bu, ilaç ve gübre desteğiyle birlikte 270 liralara kadar çıkmaktadır. Fındığın anavatanı Doğu Karadeniz bölgemiz için alan bazlı destek ödemelerinin artırılması önem arz etmektedir. 1983 yılında çıkarılan 2844 sayılı mevcut fındıkla ilgili yasanın uygulanması ya temin edilmeli ya da sektörün tüm temsilcileriyle birlikte istişare edilerek yeni bir fındık kanunu çıkarılmalıdır. Son dönemde bölgemizde görülen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele ara verilmeden sürdürülmelidir” dedi.

Bölgenin bal üretiminde Türkiye’de birinci sırada olduğunun altını çizen MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, “Arıcılarımıza verilen kovan başı 60 TL destek ödemesinin artırılması gerekmektedir. Verilecek mazot ve nakliye desteğiyle birlikte bal üretimimizin de artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şanlıtürk, Samsun-Sarp Demiryolu projesine de değinerek,

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun bütçe konuşmasında Doğu Karadeniz Bölgesi’ni boydan boya geçecek olan bir demir yolunun 2024 yılı içerisinde planlanacağını söylemesini çok değerli buluyoruz, inşallah en kısa sürede hayatiyet kazanır” dedi.

REKLAM ALANI