Şanlıtürk: Spekülasyon tekelci firmaya yarıyor

MHP Ordu Milletvekili Şanlıtürk, selde zarar gören fındıkların sigorta şirketi tarafından yapılan satışına açıklık getirdi. Tüketiciye ‘tekelci firma’ uyarısı yaptı. TMO’nun piyasanın altında kabuklu fındık sattığı iddia edilmişti.

Şanlıtürk: Spekülasyon tekelci firmaya yarıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.10.2023
20
A+
A-

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisi piyasanın altında fındık satıyor” iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Satılan fındıkların selde zarar gören mallar olduğunu ve satışın da sigorta şirketi tarafından yapıldığını söyleyen Şanlıtürk, söylentilerin tekelci firma lehine olduğunu dile getirip üreticileri uyardı. Satılan fındıkların selde zarar gören fındıklar olduğunu ve satışın da sigorta şirketi tarafından yapıldığını söyleyen Ordu Milletvekili, söylentilerin tekelci firmanın (Ferrero) lehine olduğunu vurguladı.

“Son günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık sattığı gündeme gelmiş ve fındık piyasasının speküle edildiği gündeme gelmiştir.” diyen Şanlıtürk, “Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımına her yıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevlendirilen bir kurumumuzdur. Fındıkta regülasyon görevi yapmaktadır. Bu zamana kadar da bu görevi üreticinin lehine başarıyla yürütmüştür. Bu yıl rekoltenin az olması sebebiyle fındık piyasası arzu edildiği gibi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklamış olduğu referans fiyatının üzerinde olmuştur. Oluşan bu piyasanın üzerindeki en büyük tehdit de TMO’nun elindeki kabuklu fındığı piyasaya sürmesi olasılığıdır.” ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında, “Bu söylemler ancak tekelci firmanın değirmenine su taşıyacaktır.” diyen Şanlıtürk, “2023 fındık hasadından sonra TMO ile görüşmelerimizde kesinlikle kabuklu fındık satmadığı belirtilmiştir. Fındık sattığı iddialarının hassas dengede oluşan fındık piyasasını üretici aleyhine oluşacak şekilde bozmaya yönelik manipülatif söylemlerdir” dedi.

REKLAM ALANI