Şebinkarahisar’da yüksek et fiyatına müdahale!

Şebinkarahisar Esnaf Odası, kontrolsüz şekilde yükseltilen et fiyatlarına müdahale etti. 

Şebinkarahisar’da yüksek et fiyatına müdahale!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.03.2023
Düzenleme: 03.03.2023 10:39
80
A+
A-

Esnaf odası tarafından belirlenen et fiyatlarının üzerinde satış yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacak. Şebinkarahisar Esnaf Odası tarafından fahiş et fiyatlarına karşı yapılan müdahalenin Giresun merkez dahil diğer ilçelerde yapılması bekleniyor.  İlçe Esnaf Odası Başkanı Oktay Alp, 1 kg. kıymanın 185, 1 kg. kuşbaşı etin ise 195 liradan satışına karar verilmesine rağmen 1 kg. kıymanın 240 liradan satışa sunulması üzerine harekete geçerek, yüksek et satış fiyatına müdahale edildiğini kaydetti.

Yetkili kurum ve kuruluşlarla yaptıkları değerlendirme toplantısı sonrası 1 kg. canlı hayvan kesim maliyetinin 135 lira olarak tespit edildiğini belirten Şebinkarahisar İlçe Esnaf Odası Başkanı Oktay yaptığı açıklamada, bu maliyetinin sigorta, vergi, kira ve diğer giderlerle beraber kasaplara 167.58 lira olarak yansıdığını, üzerine konulan kar marjıyla birlikte Şebinkarahisar ilçesinde 1 kg. kıymanın satış fiyatını 185, 1 kg. kuşbaşı etin ise datış fiyatını 195 lira olarak belirlediklerini kaydetti. İlçe Esnaf Odası Başkanı Alp, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından onaylanan et fiyatlarına rağmen 1 kg. kıymanın 240 liradan satıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine inceleme başlattıklarını belirtti.

Alp, “Bizler esnaf odaları olarak ahilik kültüründen gelen, dürüstlüğü, yardımseverliği, hakkı hukuku yaşayan ve yaşatan bir kurumuz. Adalet terazisinin bir kefesinde halkımız, diğer kefesinde esnaflarımız vardır. Bizler tüm bu çalışmaları yaparken gayemiz zaten alım gücünün düştüğü günümüz piyasa şartlarında halkımızın en uygun fiyattan et yiyebilmesini sağlamaya çalışırken, esnaflarımızın da kesinlikle zarar etmesinin önüne geçmektir. Şimdi piyasada hemen hemen tüm ekonomik veriler durağanken ne oldu da kasap esnaflarımız kendi kafalarına göre ete zam yaptılar? Uzun süredir döviz kurları, altın petrol v.b. piyasada fiyatları etkileyen baş aktörler stabilken ete durduk yere zam niye? Sonuç olarak kasap esnaflarımız belirlediğimiz et fiyat tarifelerinden farklı bir fiyatla satış yapmaya devam etmeleri halinde cezai müeyyide ile karşılaşacaklardır. Devletin bizlere vermiş olduğu bu yetki çerçevesinde Esnaf ve sanatkârlar odasının fiyat tarifesi üzerinde hiçbir esnafımızın satış yapma yetkisi yoktur” dedi.

REKLAM ALANI