Şenyürek: Faizlerdeki artış ve kredi sıkıntısı, işletmeleri iflasa sürüklüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, Türkiye’de uygulanan parasal sıkılaştırma ve krediye erişimin zorlaşmasının şirket kapanmaları ve iflaslara neden olduğunu belirtti.

Şenyürek: Faizlerdeki artış ve kredi sıkıntısı, işletmeleri iflasa sürüklüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.05.2024
25
A+
A-

Şenyürek, Giresun’da kapanan şirket sayısındaki artışın, kredi koşullarının kötüleşmesinden kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayımlanan Ticaret Sicili rakamlarına göre, 2023 yılında Giresun’da kapanan şirket, gerçek kişi ticari işletmesi ve kooperatif sayısı, 2022’ye kıyasla yüzde 26 arttı. Şenyürek, aynı dönemde tasfiye sürecine giren işletme sayısında da yüzde 15’lik artışın olduğunu, ticari faaliyetine devam eden işletmelerde ise durgunluk yaşandığını ifade etti.

Dr. Şenyürek, 2024 yılının ilk üç ayında Giresun’da 15 işletmenin kapandığını, 8 şirketin tasfiye sürecine girdiğini ve aynı dönemde yeni açılan işyeri sayısında yüzde 20’lik bir düşüş görüldüğünü belirterek, kredi faiz oranlarının yüzde 60-70 bandına yükselmesinin birçok işletmeyi zora soktuğunu dile getirdi.

Şenyürek’in açıklamaları, ekonomik daralmanın ve krediye erişimdeki sıkıntıların, Giresun’da ticari faaliyetlerin olumsuz etkilenmesine yol açtığını gösteriyor. Bu gelişmeler, yerel ekonomilerin ve küçük işletmelerin ayakta kalma mücadelesini zorlaştırarak, bölgedeki ekonomik dinamikleri zayıflatıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.