Siyasi tartışmalar ard arda geldi

Yaklaşan yerel seçimlerde siyasi partiler Belediye Başkan, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerini seçim kurullarına teslim etti.

Siyasi tartışmalar ard arda geldi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.02.2024
Düzenleme: 21.02.2024 12:01
310
A+
A-

Listelerin teslim edilmesinden sonra tartışmalarda peşinden geldi. Sosyal medya ve kulisler tartışma, skandal ve ihanet yorumlarıyla doldu taştı.

AK PARTİ MERKEZ’DE İNCE ELEYİP SIK DOKUMUŞ

Ak Parti’de ise kontenjan adaylarının titizlikle seçildiği görüldü. Tecrübesi şehircilik alanındaki projeleri ile ön plana çıkan Mehmet Gürsoy MHP kontenjanından liste başı olurken, geçmişte ANAP’ta önemli görevlerde bulunan sanayici ve tecrübeli siyasetçi İbrahim Kara’nın listeye dahil edilmesi gövde gösterisi olarak yorumlandı. Müteahhit Adil Erol listenin 3. Sırasında yer aldı.

Ak Partinin meclis listesinde DYP eski İl Başkanı Salih Özdemir’in liste başı yapılması merkez sağa mesaj niteliğinde oldu. MHP’li iş insanı Güray Kubilay Yaman’ın 3. Sırada yer alması listenin ince elenip sık dokunduğunun göstergesi olarak yorumlandı. Partide yıllardır önemli görevlerde bulunan Av. Nuri Karaman’ın ve MHP kontenjanından geçmiş dönemde Başkan vekilliği yapan Hasan Yılmaz’ın ilk sıralarda yer alması sevinçle karşılandı.

CHP’DE SÜRPRİZ İSİM ALPTUĞ KAAN KARA

CHP’de Meclis listesi ön seçimle belirlenmişti. Kontenjan listesine Teyyaredüzü Muhtarı Volkan Turgut ile Giresun siyasetinin önemli ismi GESOB Başkanı Ali Kara’nın iş insanı oğlu Alptuğ Kaan Kara ile Veteriner Özer Pazarlı dahil oldu. Alptuğ Kaan Kara’nın isminin listeye güç kattığı vurgulanıyor.

BULANCAK’TA SKANDAL MI YAŞANDI?

Bulancak’ta en sürpriz olay ise MHP Genel Merkezi Bulancak’ta Ak Parti ile ittifaka onay vermemesine rağmen ilçe teşkilatının seçim kuruluna liste vermediği ve aynı partinin Belediye Başkan Adayı Fatih Alpaslan’ın istifa ederek Ak Parti’den meclis kontenjan adayı olarak listeye eklendiği iddia ediliyor.

MHP il başkanlığının konu ile ilgili bir açıklama yapması beklenmekte.

TİREBOLU’DA NELER OLUYOR?

Tirebolu’da Ak Partiden Belediye Başkan aday adayı olan Erim Yaman adayların açıklanmasından sonra partisinden istifa etmişti.

Dün açıklanan listelerde Yaman CHP’den Kontenjan adaylığına konuldu. Tirebolu’da sevilen isimlerden olan Erim’in isminin listeye güç katacağı belirtiliyor.

GÖRELE’DE ÇİÇEK SÜPRİZİ

Görele’de İyi Parti kontenjan listesinde sürpriz bir isim yer aldı. Eğitim alanında uzun yıllar görev yapan araştırmacı Yazar Seyfullah Çiçek, Ömer Odabaş’ın kontenjan ismi olarak yer aldı.

ALUCRA’DA AYBAR SÜRPRİZİ

MHP’den yeniden aday gösterilmeyen ittifak hukukuna aykırı davranarak tepki toplayan Suat Aybar’ın İyi partiden aday olması şaşkınlıkla karşılandı.

Alucralılar Aybar’ın seçim kazanmasında ki güçlüklere dikkat çekiyorlar.

İSMAİL YILDIZ’A SON ANDA İHANET

Ak Partiden aday gösterilmedikten sonra partisinden istifa eden İş insanı İsmail Yıldız dün Yeniden Refah Partisinden Yavuzkemal adayı olarak açıklanmıştı. Ancak İl Seçim Kuruluna verilen listede Yıldız’ın isminin olmaması siyasi tarihe Türkiye’nin en genç partilerinden YRP’nin kaypaklığı olarak geçti.

BAŞER İKİNCİ SIRADA DEĞERLENDİRİLDİ

Bağımsız Belediye Başkanı Adayı iken gazetelerde boy boy haberlerde yer alan Mustafa Başer son anda Yeniden Refah Partisine katılmıştı. Birinci sıra Belediye Meclis üyeliği bekleyen Musfafa Başer bey açıklanan listede ikinci sırada yer aldı. Bu olay YRP’nin siyasi tarihine ikinci kaypaklığı olarak geçti.

EYNESİL’DE FARKLI HESAPLAR

Ak Parti ve MHP Eynesil’de ittifak yapmıştı. Bunun üzerine Ak Partiden 3 dönem Belediye Meclis Üyeliği görevi yapmış Halil Kaya Partisinden istifa ederek Bağımsız Belediye Başkan adayı oldu.

Aldığım bilgilere göre Halil Kaya’nın eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun tavsiyesi üzerine aday olduğu, Cumhur İttifakı adayı Barış Güdük’e karşı çıkarıldığı ifade edildi.

REKLAM ALANI