Son karar CHP üyelerinin!

CHP’de bu ay sonu veya Ocak ayının ilk haftası önseçim var. Önseçimde biri kadın 8 aday adayı Giresun Belediye Başkan adaylığı için yarışacak. CHP’li üyeler Köse, Bektaşoğlu, Öveç, Karademir, Akar, Akgün, Hotmanoğlu, Elmalı mı diyecek? Büyük merak konusu.

Son karar CHP üyelerinin!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.12.2023
110
A+
A-

CHP’de Giresun Belediye Başkan adayı önseçimle mi belirlenecek, yoksa genel merkez ataması mı yapılacak, sorusu netlik kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde önseçim kararı çıktı. Bu ay sonu veya ocak ayının ilk haftası yapılması planlanan önseçimle CHP Giresun Belediye Başkan adayı belli olacak.

Üye bazlı yapılacak olan seçimde, merkez ilçe üyeleri kimi belediye başkan adayı olarak görmek istediğini oylayacak. CHP’den Giresun Belediye Başkan aday adaylığı için Ayşegül Hotmanoğlu, Burak Tolga Bektaşoğlu, Ferhat Karademir, Fuat Köse, Hasan Akgün, İsmail Öveç, Umut Elmalı ve Mustafa Cem Akar resmi başvuru yapmıştı. Bu arada Giresun’da önseçim kararı alınmasında CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’in etkili olduğu ve bu kararın ardından da bir kez dana CHP’li üyelerin takdirini kazandığı belirtiliyor.

“ÖRGÜTÜMÜZE VE ÜYELERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK”

CHP İl Başkanı Gökhan Şenyürek ve Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, yola çıkarken örgüt ve üyelere verdiklerini sözü yerine getirdiklerini kaydettiler. Şenyürek ve Bektaş, yaptıkları ortak açıklamada, “İl ve ilçe kongrelerimizin ardından büyük kurultayımızda genel başkanlığa seçilen sayın Özgür Özel’in liderliğinde hazırlandığımız, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Parti Meclisimizde alınan kararla birlikte Giresun Belediye Başkan adayımızın belirlenmesinde, ortaya koyduğumuz ilkenin de gereği olarak ön seçime, üyelerimize gideceğiz” dedi.

İl Başkanı Şenyürek ve İlçe Bektaş şunları kaydetti;

“Önce 4 Eylül günü gerçekleştirdiğimiz Merkez ilçe kongremizde, ardından il kongremizde, belediye başkan adayımızın ön seçimle belirlenmesi ilkesini savunmuş, örgütümüze bunun sözünü vermiştik. Ülkemiz demokrasisinin sarsılmaz teminatı olan partimiz, ön seçimle belirlenecek belediye başkan adayımızla birlikte, emanetimiz olan Giresun Belediyesini yeniden kazanacaktır. Bu süreçte ortaya koydukları iradeleriyle partimize güç veren, her biri birbirinden kıymetli aday adaylarımız; Ayşegül Hotmanoğlu, Burak Tolga Bektaşoğlu, Ferhat Karademir, Fuat Köse, Hasan Akgün, İsmail Öveç, Umut Elmalı ve Mustafa Cem Akar’a teşekkür eder, başarılar dileriz.”

REKLAM ALANI