Tebrikler Naz Alan

Giresun Fen Lisesi öğrencileri, 22-24 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen “BUCA-IMSEF 2023” Proje Yarışması’ndan birincilikle döndü.  12.sınıf öğrencisi Naz Alan, Kimya dalındaki projesi ile Dünya birincisi oldu.

Tebrikler Naz Alan
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
82
A+
A-

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Bizlere bu mutluluğu yaşatan sevgili kızımıza yürekten teşekkür ediyor, kutluyor, gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İzmir’de düzenlenen “BUCA-IMSEF 2023 (BUCA IMSEF ULUSLARARASI BİLİM FUARI)” Proje Yarışmasında, Biyoloji Öğretmeni Murat Kodat’ın danışmanlığını yaptığı ve Biyoloji dalında 2 ve Kimya dalında 1 projesi finale kaldığı proje yarışmasından, dünya birinciliğiyle döndü. 12.sınıf öğrencisi Naz Alan, Kimya dalındaki projesi “Pleurotus ostreatus Mantarı Yetiştiriciliğine ait atık Substratların Eriochrome Black T Yetiştiriciliğine ait Atık Boyarmaddesinin Atık Sulardan Giderimin de Adsorbent Olarak Kullanılması” birincilikle ödüllendirildi. Naz Alan aldığı ödül ile memleketi ve okulu Giresun Fen Lisesi’nde büyük sevinç yarattı.

REKLAM ALANI