Tirebolu’da İyi Parti

Yayınlama: 08.04.2024
52
A+
A-

Oy kullandığım Tirebolu’da İyi Parti adayı Bülent Kara’yı tanımam bilmem.

Sadece İstanbul Atatürk Havaalanında yapılan “Giresun Günleri’nde” Tirebolu standını ziyaret ederken görmüştüm.

Kendisini Tirebolu’da yaptığı çok katlı inşaatlarla adını duyurmuş genç, dinamik bir müteahhit olarak biliyorum.

Ben oldum olası müteahhitlerin ve rant sever düşük profilli kişilerin belediye başkan adaylıklarına şiddetle karşı olduğum için müteahhit kimliği olan İYİ Parti adayına pek sıcak bakmadım.

Korkum; gittikçe betonlaşan, yeşili yok edilen tarihi Tirebolu’nun hızlı bir şekilde müteahhit başkan döneminde imar artışı veya imar değişikliği ile çok katlı binalarla doldurularak tarihi kent kimliğinin yok edilmesidir.

Aslında olabilecek böyle bir durumun tek sorumlusunu sadece müteahhit yeni başkan olarak görmek de yanlıştır…

Fındık bahçelerine 20 kat imar isteyen en az 20 daire sahibi olmayı hedefleyen arazi sahibi kesim ile bu kesimi kışkırtan inşaatçı ve aracıların bastırması sonucunda, belediye başkanı bu sıkıştırmalarla iki arada bir derede kalacaktır.

Eğer belediyenin yüklü miktarda borcu varsa, başkan bu imar artışlarından gelecek yasal ve gayrı yasal parayla belediye bütçesini döndürmeye çalışacağından, betonlaşma taleplerine mecburen onay verecektir.

Yani bir kesim zengin olurken veya zengin edilirken kaybeden ne yazık ki Tirebolu olacaktır.

Çünkü ülkemizde ki inşaatlar öncesi işler, hep bu şekilde karanlık tipli aracılar vasıtasıyla karanlık yerlerde organize edilerek belediye meclislerinin çoğunluğu bir şekilde bağlanmaktadır.

(Tirebolu’da bunun en iyi örneği AK-Parti Abdullah Karabıçak döneminde yaşanmıştır. Yolda yürümesini bilmeyen adamlar ya müteahhit olmuş, paraya para dememiş, ya da çok zenginleşmiş ama seçim kaybedilince yeni CHP’li başkana belediye büyük borçla devredilmiştir)

Yılgın tarafları imara açıldığında görüşlerini istediğim eski başkan CHP Burhan Takır bana, “buralarda yeşil alana fazla yer ayrılacak ve en fazla 5 katlı binalarla ve altyapısı ile modern binalar yapacağız” demişti. Sonradan gördüğüm, Gelibolu’da 20 katlı binaların büyük hızla çoğalması olmuştur.

Demek ki açgözlü arazi sahiplerinin ve aracıların gücüne Burhan başkanın nefesi yetmemiştir.

Şu anda Tirebolu’da yapılacak en doğru hareket, devletin belediye başkanlarına kurulmasının şart koştuğu “KENT KONSEYİ”nin acilen yapılanmasıdır.

7 yıl kurulması için çok mücadele verdiğim ama mevcut Belediye Başkanlarının “önüme geçer, bana engel olurlar” düşüncesiyle kurulmasına müsaade etmediği bu oluşuma yeni başkanın sıcak bakmasını umuyorum.

Gelelim seçim sonuçlarına.

Önceki dönem CHP İl Genel Meclis üyesi olan Ömer Cebeci, Tirebolu için vermiş olduğu mücadeleyi sokaktaki çocuklar bile bilmektedir.

Her sorunu İl Genel Meclisine taşımış, konuların takipçisi olmuş, valileri bile bu konularda bunaltmış, köy köy dolaşarak halkımızın sevgisini kazanmış genç dinamik dürüst bir siyasetçimizdir.

Ama Ömer Cebeci kardeşimiz, ülkemizde yapılan siyasetin çok kirli olduğunu görmeden yani seçimi kazanabilecek siyasi manevraları ve kirli ayak oyunlarını bilemeden, üstelik te maddi bir gücü olmadan iyi niyetle CHP Tirebolu Belediye Başkan Aday adayı olarak kendisini lanse etmiştir.

Zannetti ki, verdiği mücadelenin ve emeğinin karşılığını CHP’ de fazlasıyla bulacak.

Maalesef kendisi CHP’den dışlandığında, yanıldığını anlayarak gerçeği o zaman görmüş oldu.

İşte kirli siyaset böyle bir şey Ömer kardeşim. Sana çok defalar anlatmış ve uyarmıştım.

Ama Toplum psikolojisini iyi okuyan İyi Parti yönetimi Ömer Cebeci’yi partilerine davet ederek kendisini 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi adayı olarak gösterdi.

Ve böylelikle Ömer Cebeci kendi çevresinden tahminim 500-700 oyu CHP’den İyi Partiye taşıdı.

Ayrıca Burhan Takır, kesin kazanıyorum edasıyla gerçek CHP’lileri partiden dışlayıp, AKP; MHP eskilerini partiye dâhil edip kendilerine Tirebolu Meclisinde makam verince dışlanan CHP’liler birleşerek sırf Burhan Takır seçimi kaybetsin diye onlarda İyi Parti lehine çalışınca, CHP’den İyi Partiye giden oy toplamı takribi 1000-1500 kadar olmuştur.

Bu arada AK Parti adayı gösterilen Ömer Hıdır kazanmasın diye en az 1500 AK Parti seçmeni ya oy kullanmamış ya da CHP Burhan Takır’a oy vermiştir.

İyi Partinin adayı zengin bir müteahhit olunca, haliyle oylarını satışa çıkaran cumhur ittifakından azımsanmayacak bir kesim de gelen hediyelere tav olup oyunu İyi Partiye verince işte çıkan sonuç:

İyi Parti Bülent Kara 4135 oy.

Ak Parti Ömer Hıdır 3391 oy.

Büyük hezimet yaşayan 3 dönem başkanlık yapmış CHP Burhan Takır 2947 Oy.

Küfürler, beddualar, havada uçuşan paralar, kin- nefret, adam satma, arkadan dolanma, çekememezlik, hainlik “pek yakında bu sinemada” diyecektim ama diyemeden bu seçimde bunlar Tirebolu’da çok görüldü, yaşandı.

Seçim sonucu inşallah Tirebolu için hayırlı olur.

Donanımlı, memleketinin değerlerine sahip çıkacak, korkusuz, çıkar peşinde olmayan, sorgulayıcı, aşırı siyasi kimliği olmayan, kişilerin oluşturduğu bir “Kent Konseyi” kurulmaz ise vay Tirebolu’nun haline…

“Yandı gülüm keten helva”

REKLAM ALANI