TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yeni hasat dönemi öncesinde kabuklu fındık alım fiyatlarını belirledi.

TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.12.2023
142
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile fındık üreticilerinin depolama, finansman ihtiyaçları ve pazarlama kaynaklı sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor.

2023/2024 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, %50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekildedir: Giresun kalite için: 84.00 TL/Kg, Levant kalite için: 82.50 TL/Kg, Sivri kalite için: 80.00 TL/Kg.

Üreticilere Bakanlık tarafından Kg başına 2.7 TL destek ödemesi yapılacak ve yüksek randımanlı fındığa başlayan 1.6 TL/Kg’lik randıman farkı ilave edilecektir.

TMO, fındık alımları için gerekli teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır. Alımlar, randevulu sisteme göre yapılacak olup, üreticiler 21 Ağustos itibariyle TMO işyerleri ve www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabileceklerdir.

Üreticilerden, ürün teslimatında rutubet kaynaklı sorun yaşanmaması için ürünlerini kurutmaya özen göstermeleri istenmektedir.

Kabuklu fındık alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatları, üreticilere hayırlı olsun.

REKLAM ALANI