TÜBİTAK 2204-A da Giresun farkı!

Giresun Fen Lisesi, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finalinde 1 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti.

TÜBİTAK 2204-A da Giresun farkı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.04.2023
19
A+
A-

Rüveyda Özden, Rümeysa Özden ve Aslı Nur Küçan’ın Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri Sema Selin Çakmak danışmanlığında hazırladıkları “Teknolojinin Penceresinden Türk Mitolojisi (DİJİMİTO- TÜRK) adlı projeleri bölge birincisi olarak Türkiye finallerinde Giresun’u temsil etme hakkını kazandı.

54.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının 2023 Yılı Bölge aşaması çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Yarışmada İlimizden, ön elemeyi geçerek Samsun Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazanan 30 araştırma projesi sahibi öğrenciler, çevrim içi sunumlara katılarak projelerini jüri üyelerine anlatılar ve ilimizi başarıyla temsil ettiler.

Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu; Giresun’dan 2 proje 1.liğe, 4 proje 2.liğe, 4 proje de 3.lüğe layık görüldü ve toplamda 10 proje derece elde etti.

Bölge yarışmasında 1. olan proje 5-9 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak Türkiye Finallerinde ilimizi temsil edecek. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, TÜBİTAK projelerinin hazırlık ve başvuru sürecinde özverili çalışma gösteren ilçe yöneticilerini, okul müdürlerini, öğrencilere danışmanlık yapan öğretmenleri ve özellikle proje çalışmalarını yürüten öğrenciler ile ailelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca, Haziran Ayında yapılacak Türkiye Finallerinde ulusal dereceler kazanmaları temennisiyle öğrenci ve öğretmenlere şimdiden başarılar diledi.

REKLAM ALANI