Türkçe’nin güzelliklerini yansıttılar

Giresun merkez Abacıbükü İlkokulu öğrencileri ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında Türk dilinin güzelliklerini yaptıkları bir sergi ile anlatmaya çalıştı.

Türkçe’nin güzelliklerini yansıttılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.02.2024
15
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu  “Dilimizin Zenginlikleri“ projesi kapsamında bu alanda okullarda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Her ay farklı etkinliğin yapıldığı projenin bu ayki konusu atasözleri ve deyimleri farklı yollarla anlatmaktı. Abacıbükü İlkokulu öğrencileri yaptıkları sergide atasözü ve deyimleri üç boyutlu çalışmalar haline getirerek ilginç bir çalışmanın altına imza attılar. Öğrenci, öğretmen ve gelen velilerin büyük ilgisini çeken serginin koordinatör öğretmenleri Emine Yetimoğlu ve Ülkü Kahyaoğlu, farkındalık yaratan bu ilginç sergi sayesinde somut bir şekilde üç boyutlu olarak atasözleri ve deyimlerin hafızalarda daha kalıcı olarak yer alacağının altını çizdiler.Yetimoğlu ve Kahyaoğlu bu proje sayesinde öğrencilerin dilimizin zenginliklerinin tanınmasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyalarının gelişmesini sağlamanın da hedefleri arasında olduğunu kaydettiler.

Atasözleri ve deyimlerin üç boyutlu çalışmalarla anlatıldığı sergi okul salonunda bir hafta boyunca izleyicilerine açık olacak.

REKLAM ALANI