Türkiye’de en çok proje Giresun Fen Lisesi’nden

Türkiye genelinde liseler arasında bölge finallerine en çok sayıda projesi davet edilen okul olarak Giresun Fen Lisesi Türkiye birincisi oldu.

Türkiye’de en çok proje Giresun Fen Lisesi’nden
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.03.2023
Düzenleme: 24.03.2023 09:34
108
A+
A-

Giresun Fen Lisesi, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre 15 proje ile Samsun Bölge Finalleri’ne katılacak.

Okul Müdürü Azmi Bıçak, “Biyoloji öğretmeni Murat Kodat’ın danışmanlığını yaptığı 8 projesi kabul edildi. Fatma Ülkü Genç 3 proje, Neslihan Sarı 2 proje, Sema Selin Çakmak ve öğretmen-velimiz Çiğdem Aydın’ın danışmanlıklarını yaptıkları projeler Samsun’a davet edilmiştir. Projeleri kabul edilen öğrenciler 3-5 Nisan tarihleri arasında sunumlarını online olarak gerçekleştirecektir. Projelerin amacı: Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve veya yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Giresun Fen Lisesi birçok Ulusal ve Uluslararası yarışmalara her sene katılmaktadır. Giresun Fen Lisesi 2004 yılından beri yaptığı önemli çalışma ve başarıyla ülkemizin gözde okullarından biri olmaya devam ediyor” dedi.

REKLAM ALANI