Üçtepe İlkokulu Robotik Kodlama Sınıfına örnek oldu

Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, “Üçtepe Kodluyor” projesi kapsamında Robotik Kodlama Sınıfını ziyaret etti.

Üçtepe İlkokulu Robotik Kodlama Sınıfına örnek oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.03.2023
42
A+
A-

Giresun’da örnek çalışmalardan biri olan projeyle Yağlıdere Üçtepe İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerin temel programlama, kodlama, yazılım ve algoritma öğrenecekleri, robotik projeler geliştirebilecekleri şekilde donatılan robotik kodlama ve 3D yazıcılı sınıfa ders ziyareti gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk beraberinde Eynesil İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven ve okul müdürleri ile birlikte sınıfta öğrencilerle sohbet etti, ders işleyişi ve yapılan çalışmalar hakkında Okul Müdürü Emin Taşkın’dan bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Öztürk, “Okulumuza DOKAP destekli tam donanımlı Robotik Kodlama sınıfı kazandırılarak öğrencilerimizin eğitimin her alanında eğitim alma imkanı sunulmuştur. Başarılı çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Emin Taşkın ve ekibini, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için tüm ekibimizle çalışmalarımızı durmaksızın sürdüreceğiz” dedi. Üçtepe İlkokulunca yürütülen “Üçtepe Kodluyor” projesi kapsamında DOKAP’ın desteğiyle Üçtepe İlkokulu bünyesinde güncel fiyatlarla yaklaşık 200 bin TL.’ ye Robotik Kodlama Sınıfı kurulmuştu.

“Üçtepe Kodluyor” projesiyle Üçtepe İlkokulu ve Ortaokulundaki 300 öğrencinin yanı sıra, Yağlıdere ‘de 14 okulda öğrenim gören 1950 öğrenci de robotik kodlama sınıfından yararlanabilmekte.

REKLAM ALANI