Uzunalioğlu: 7500 TL ile bir ay buyurun siz geçinin

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Seçim olmasaydı emekliye zırnık koklatmazlardı” dedi.

Uzunalioğlu: 7500 TL ile bir ay buyurun siz geçinin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2023
37
A+
A-

Gültekin Uzunalioğlu, Bu seçime giderken emekli oylarını çelme manevrasıdır. Tabii her işleri gibi bunda da adaleti bozdular” dedi. Uzunalioğlu yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığının 7500 liraya yükseltilmesinin, 7500 lira emekli maaşı alacak olanlara hiçbir faydasının olmayacağını kaydetti.

“Milyonlarca emekliye reva gördüğünüz 7500 TL ile bir ay buyurun siz geçinin” diye Uzunalioğlu, AK Parti hükümetinin yıllarca sefalet aylığını reva gördükleri milyonlarca emekliye 2 bin lira vererek seçimleri etkilemeye çalıştığını ifade etti.

Uzunalioğlu açıklamansın devamında, iş başına geldiklerinde emeklilerin refaha kavuşacağını belirterek şunları kaydetti;

“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun “En düşük emekli aylığı, en az asgari ücret kadar olmalıdır. ” teklifi üzerine Sayın Erdoğan, eksik de olsa bunu da yapmak zorunda kaldı, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu. Yapılması gereken en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi ve bütün emekli aylıklarına aynı oranda zamdır. Emekli aylıklarının sefalet düzeyine düşmesinin sebebi AKP Hükümetinin 2008’de çıkardığı 5510 sayılı Yasadır. Emeklilerin kök aylıkları aynı kalacak.  Gelecekteki zamları kök aylıkları üzerinden alacaklar, 7500 TL üzerinden değil. 14 Mayıs’ta iktidara gelir gelmez eksik kalanı da biz tamamlayacağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine taşıyacağız. Yüksek prim ödeyip 7 bin 500 lira ve üstünde aylık alanların aylığı yerinde saydı. İş başına gelince bu adaletsizliği de düzelteceğiz emeklilerimiz mutlu olacakları refah düzeyine biz kavuşturacağız.”

REKLAM ALANI