Yarıyıl Tatiline Giriliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 16 gün sürecek olan yarıyıl tatiline girecekler.

Yarıyıl Tatiline Giriliyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.01.2024
48
A+
A-

Türkiye genelinde bulunan 74 bin okul ve 744 bin derslikte eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler, 13 Kasım-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ilk ara tatilin ardından cuma günü karnelerini alacaklar ve 16 günlük sömestir tatiline başlayacaklar.

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişiklik yapılan Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlık koşullarını yeniden düzenledi, sınıf tekrarı uygulamasını tekrar hayata geçirdi ve açık öğretime geçişleri zorlaştırdı. Ayrıca, liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine son verilerek, en fazla 1 dersten başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçme kararı alındı. Devamsızlık affı kaldırıldı ve öğrencilere her özürsüz devamsızlık günü için 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapma zorunluluğu getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, ilk kez sınavlara ilişkin çatı bir yönetmelik yayımlayarak tüm sınavların ortak yazılı olarak yapılmasını sağladı. Sınav haftası uygulamasına geçildi ve Türkçe ile yabancı dil sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek amacıyla yazılı ve uygulamalı olarak yapıldı. Deprem bölgesindeki okullarda gerçekleştirilen güçlendirme ve onarım çalışmaları sonucunda toplam 48 bin derslik eğitim öğretime hazır hale getirildi, ayrıca 11 bin 76 konteyner bölgedeki öğretmenlerin konaklaması için tahsis edildi.

Yarıyıl tatili 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül’de başlayacak.

REKLAM ALANI