Yeni nesil gençler fındığa katma değer katıyor

Görele’de üniversite mezunu genç girişimci fındığa değer katmak için fındık atölyesi kurdu. Kurduğu atölyede fındık kırma, kavurma ve vakumlama işlemi yapan genç, devletten de destek aldı.

Yeni nesil gençler fındığa katma değer katıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.06.2023
146
A+
A-

Üniversite mezunu 27 yaşındaki genç girişimci Fulden Çavuşoğlu, devlet desteğiyle ilçenin Sayfiye Mahallesi Sabri Öner Sokak’ta açmış olduğu fındık atölyesiyle fındığa değer katmayı amaçlıyor. Fındık atölyesinde fındık kırma, kavurma ve vakumlama işlemi yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Fındığı yaklaşık 7 tane makine işliyoruz. Bize getirilen fındıklar ilk olarak boylama makinesinden daha sonrada kırma makinesine giriyor ve iç fındığı elde ediyoruz. Fındık daha sonra kavurma makinesinden geçerek, sırayla zar alma, zar almadan sonra fındıklar tekrar seçilerek vakumlama makinesine giriyor. Bu makineler için KOSKEB’ten destek aldım” dedi.

İNGİLİZCE İŞLETME BÖLÜMÜNİ BİTİRDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

”Bahçelerdeki ürünlerimize değer katmak için yola çıktım. İlk önce markayı oluşturdum. Marka ile birlikte üretimi tamamlayarak ürünümü tüketicilerle buluşturdum ve olumlu yorumlar aldım. Bu yolda devam etmem gerektiğini düşündüm ve makineleşme yoluna gittim. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldum. Bir işletmenin nasıl ilerlemesi gerektiğini aslında mezun olduğum üniversitede okudum. Bu marka ve atölye ile de bunu deneyimleme şansı buldum.”

MARKASI EN KALİTELİ FINDIK ANLAMINA GELİYOR

Markalarının coğrafi işaretini aldıklarını ürünlerinde ise barkotlu olarak Giresun Tombul Fındığı ibaresi bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Biz kavrulmuş, natürel ve çifte kavrulmuş olmak üzere üç çeşit fındık üretiyoruz. Ayrıca şekerli ve şekersiz olarak ezme yapıyoruz. Yeni bir ürünümüzü de piyasaya sunduk. Belçika çikolatası ile yapılan fındıklar. Bu ürünümüz gerçekten büyük ilgi gördü. Hem fındık hem de çikolata kaliteli olunca çok beğenildi. Üreticiler isteğe göre fındığını vakumlu ya da natürel vakumlu olarak bizden teslim alabiliyorlar. Markamızın coğrafi işaretini de aldık. Ürünlerimizin üzerinde barkotlu olarak Giresun Tombul fındığı ibaresi bulunacak. Avrupa Birliği tarafından tescillenen Giresun’da en kaliteli fındık çıkıyor. Puckanut’ta onlar arasında. Markamızın anlamı en kaliteli fındık anlamına gelmektedir” dedi.

İKİ ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

İki tane öğrencinin burslu olarak eğitimine katkı sunduğunu da sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, “Bizi tercih eden müşterilerimiz memnuniyetini belirterek, tekrar gelip yeniden yaptırmak istiyor. Hem üreticiler için kolaylık sağlamış oluyoruz hem de markamızı kendi üretim sürecimizi güven altına almış oluyoruz. Düzenlenen fuar ve etkinliklerle markamızın tanıtımını da yapıyoruz. Fuarlara genelde İzmir bölgelerinde katılıyorum. En son katıldığım etkinlik spor festivali etkinliğiydi. Orada hem markamı tanıttım hem de Türk Eğitim Derneğiyle işbirliği yaparak 2 tane burslu öğrenci okuttuk. Manevi açıdan öğrenci okutmak muhteşem bir duygu. Kendim öğrencilik hayatından geçtiğim için burslu öğrenci okutmak çok istiyordum nasip kısmet oldu. Bu vesileyle hem markamı büyüterek, hem de bir katkı sağlayarak sunmak gurur verici” diye konuştu.

REKLAM ALANI