Yoğun bakım hemşireleri sertifika için ter döktü

Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı resertifikasyon sınavı gerçekleştirildi.

Yoğun bakım hemşireleri sertifika için ter döktü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.03.2023
65
A+
A-

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen sınavda yoğun bakım hemşireleri alanları ile ilgili soruları cevapladılar. Sınavdan 75 ve üzeri alan yoğun bakım hemşirelerinin sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenecek.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nüveyde Baysal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Gülay Özdemir sınava katılan yoğun bakım hemşirelerini sınav merkezinde ziyaret ederek, başarılar diledi. Başhekim Ekiz, “İlerleyen bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hastaların yaşam süreleri uzamış ve yoğun bakıma olan ihtiyaçlar artmıştır. Yoğun bakım ünitelerinde 24 saat bakım verebilen ve en iyi sonucu almak için yoğun bakım konusunda uzman sağlık çalışanlarının özveriyle çok fazla çaba harcaması gerekmektedir. Yoğun bakım gerektiren hastalara hemşirelik hizmetlerinin başarılı bir şekilde sunulması için son bilimsel bilgiler ışığında yoğun bakım hemşireleri de kendilerini geliştirmelidir” dedi.

REKLAM ALANI