Yüzde 50 Hibe Destekli Proje başvuruları başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarıma Dayalı Ekonomik ve Kırsal Altyapı Yatırımları İçin %50 Hibe Destekli Proje Başvurularını Duyurdu

Yüzde 50 Hibe Destekli Proje başvuruları başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.01.2024
61
A+
A-

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında %50 hibe destekli proje başvurularının başladığını duyurdu. Program çerçevesinde proje başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 19 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, konu hakkında yaptığı açıklamada, hibe programının tarım sektörü için önemli bir destek sağladığını belirterek, ekonomik ve kırsal altyapı yatırımlarına yönelik projelere 14 milyon TL’ye kadar destek verileceğini ifade etti. Müdür Angın, Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak girişimci vatandaşların her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

Ekonomik Yatırım Konuları: Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar, Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar olarak açıklandı.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konuları: Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları, Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, Bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, İpek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, Tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımları, Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar olarak belirtildi.

Başvurular www.hibedestek.tarimorman.gov.tr adresinden yapılabilecek olup, son başvuru tarihi 19 Şubat 2024’tür.

REKLAM ALANI