Zamlardan bıkan halkımız ‘artık yeter’  diyecek

CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, küresel gıda enflasyonunun düşüş gösterdiği bir dönemde, Türkiye’deki gıda fiyatlarındaki artışın yeni bir rekor daha kırdığını vurgulayarak “Bu Ramazan’da birçok yurttaşımızın tenceresinde et kaynamayacak, sofrasında hurma olmayacak” dedi.

Zamlardan bıkan halkımız ‘artık yeter’  diyecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.03.2024
25
A+
A-

Başkan Şenyürek, yaptığı açıklamada; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporlarına göre, dünya gıda fiyatları son yedi aydır düşüşte ve Şubat 2022’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Ancak Türkiye’de, Şubat ayı enflasyon verilerine göre gıdadaki fiyat artışları yeni bir rekor daha kırdı ve yıllık yüzde 71,12’ye ulaşarak dünyadaki en yüksek seviyeye ulaştı. Tüm dünyada gıda fiyatları düşerken ülkemizdeki artışın sürmesi, iktidarın yanlış ekonomi, tarım ve hayvancılık politikalarının bir sonucu olarak maliyet artışları, üretimdeki düşüşler ve arz yetersizliğinden kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Şenyürek, Ramazan ayı öncesinde hükümetin talimatıyla başlatılan market ve depo baskınları ile Rekabet Kurulu’nun (RK) üreticilere yönelik uyguladığı soruşturma ve cezaların, sorunun çözümüne katkıda bulunmayacağını belirterek, şöyle dedi “Türkiye’de gıda enflasyonunun artmaya devam etmesi dünya fiyatlarıyla izah edilemez. Dünyada başta hububat, et, süt, sıvı yağ olmak üzere gıda fiyatları düşüyor. Gerçek veriler ışığında temelden çözümler uygulamaya konulmadıkça, halkımızın beslenme ve temel gıda maddelerine erişim sorunları devam edecektir.”

Ramazan ayı ile birlikte pideye yapılan %80’lik zammın yanı sıra diğer temel gıda ürünlerindeki yüzde 25 ile 50 oranlarındaki fiyat artışlarını da eleştiren Şenyürek, “Kendileri hızla zenginleşirken vatandaşını yoksulluğa terk eden bu kötü yönetime mahkum olmadığımızı söylemek için elimizde bir fırsat var. Halkımız 31 Mart günü kullanacakları oy ile iktidara bir ders verme, bu gidişatın düzeltilmesi uyarısında bulunma ve artık yeter deme hakkına sahiptir” diye konuştu.

REKLAM ALANI