Bakan Kacır’dan ‘Kadınlar Dokuyor’ atölyesine ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşehrimiz Mehmet Fatih Kacır, Şebinkarahisar ilçesinde Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Kadınlar Dokuyor Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti.

Bakan Kacır’dan ‘Kadınlar Dokuyor’ atölyesine ziyaret
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.03.2024
195
A+
A-

Atölyede çalışanlarla sohbet eden Bakan Kacır, “Baba yurdum, ata ocağım Şebinkarahisar’ı gerçekleştireceğimiz yeni projelerle inşallah daha da büyüteceğiz, ilçemizin kalkınmasını ve refahını sürdüreceğiz. Biz Şebinkarahisar’a sevdalıyız, aşığız. Şebinkarahisar bizim tarihimizdir, soluğumuzdur, Bugün de inşallah bu sevdaya yaraşır, örnek projelerle Şebinkarahisar’ımızı taçlandıracağız. Sanayiden enerjiye, ulaştırmadan eğitime, sağlıktan çevre ve şehirciliğe kadar her alanda Türkiye’yi yatırımlarla ilmek ilmek dokuduk. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla Şebinkarahisar’ımızın her karışına dokunan hizmetlerle ilçemizi hak ettiği noktaya taşıyoruz.” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Şebinkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen Kadınlar Dokuyor Projesi bölge kadınlarının umudu oldu. Proje kapsamında Şebinkarahisar ilçesinde Coğrafi İşaretli Tamzara Dokumasının işlenmesi için 30 tezgâhtan oluşan dokuma atölyesinin kurulduğu, 24 kadın girişimciye 6 başlıkta toplamda 250 saatlik eğitim verildiği ifade edildi. Eğitimler ve atölye kurulumunun ardından, Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin faaliyetlerine başladığı belirtildi. Atölyede, peştamal, şal, fular, gömleklik kumaş, elbiselik kumaş, kravat, masa örtüsü, perde, çanta gibi çeşitli ürünlerin üretilmekte olduğu ve bu ürünlerin sosyal medya ve e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunulduğu aktarıldı.

REKLAM ALANI