Biletler satışta!

Ordu-Giresun Havaalanından başlayacak Kıbrıs seferleri ile ilgili FLY Kıbrıs kurucu ortak ve yöneticilerinin de katıldığı Kıbrıs Seferleri Lansmanı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Biletler satışta!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.05.2023
102
A+
A-

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, “Burada inşallah Levent Bey’in de bahsettiği gibi bu birlikteliği sağladığımız takdirde işin ticari boyutu diğer kısımları da sağlanmış olacak. Kıbrıs ayrı bir güzel, Ordu, Karadeniz ayrı bir güzel, bizler bu güzellikleri buluşturacağız. Bu aynı zamanda kardeşliğimizi daha da bir pekiştirecek yavru vatan, ana vatanı birbirine bağlayacak. Bizim Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz aynı zamanda mavi vatan olarak da kabul edilen bir alan. İşin stratejik boyutu var, dostluk boyutu var, diplomasi boyutu var, ticaret boyutu var ve aynı zamanda turizm boyutu da var. İşin stratejik boyutu var, dostluk boyutu var, diplomasi boyutu var, ticaret boyutu var ve aynı zamanda turizm boyutu da var” diye konuştu.

“TİCARET VE SANAYİ ODASI SİZLERİN ŞEMSİYESİ”

Yapılacak olan Kıbrıs-Ordu seferlerinin bölgenin turizm açısından canlanmasına aracı olacağını ifade eden Ordu TSO Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Ordu’nun hep Kıbrıs ile bir bağı olsun istiyorduk özellikle turizmci arkadaşlarımız bunu çok sık dile getiriyorlardı. Turizmci arkadaşlarımızın çalışmaları ile ilişkileri ile bugün bizim için aslında bir dönüm noktası oluyor. İlk defa bildiğimiz markaların dışında yeni bir marka artık buraya uçuşlar düzenleyecek. FLY Kıbrıs üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde. Bizim üzerimize çok şey düşüyor. Artık Ordu olarak tüm uçuşlarımızı ve Akdeniz tatillerimizi Kıbrıs üstünde değerlendirmeye çalışmalıyız. Onlar da aynı şekilde bize gelsin isteriz. Firma gezilerinde yine Kıbrıs’ı tercih edebiliriz o zaman uçaklar dolu uçacaklardır. Havacılık çok zor ve pahalı bir iş dolayısıyla yaz dönemlerini geçirmek mümkün ama kış dönemlerinde mutlaka desteklenmek zorunda. İki tane gelişmek isteyen lokasyon. Biz burada gelişmek istiyoruz. Karadeniz’in Bodrum’u olmak istiyoruz. Siz orada dünyanın tatil merkezi olmak istiyorsunuz. Aslında hedeflerimiz aynı birlikte uzun bir yola çıkalım ve başarılı olalım. Sosyal medya da ve tüm maillerinizde bunu kullanırsanız hem Ordu’nun tanıtımına faydanız olacak hem de bu şirketin tanıtımına faydası olacak. Bundan sonra işimiz biraz daha zor aslında bu işbirliğini büyüterek yaşatmak zorundayız. Hepimiz üstüne düşeni yapma sözünü veriyoruz. Sizler için de bizler için de hayırlı olsun. Ben başta Yönetim Kurulu Üyemiz Emre Yılmaz’a, odamız üyesi acentelerimize teşekkür ediyorum. Zaman ayırarak bu seferin oluşmasında çok çalıştılar. Her zaman dediğim gibi Ticaret ve Sanayi Odası sizlerin şemsiyesi, bu işleri başaran sizlersiniz.” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen Lansmanda konuşan FLY Kıbrıs Yöneticisi Rauf Denktaş; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile tabii ki yavru vatan ile anavatanı bağlarını güçlendirecek yeni bir oluşum içerisindeyiz aslında biz Fly Kıbrıs Hava Yolları olarak. Bu bağlamda güzel Ordu’muzun güzel insanlarıyla tanıştık. Çok sıcak bir karşılama bizleri karşıladı. Onlara da buradan teşekkür ederim. Sayın Bakanımıza Sayın Valimizi de ziyaret ettik. Onların da desteklerini aldık. Bu operasyonun başarılı geçeceğine inanıyoruz açıkçası. Hem ülkemizden buraya turist getirerek Ordu’muzun güzelliklerini, kültürünü hem de buradan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne insanlarımızı yurttaşlarımızı taşıyarak, Kıbrıs’ın kültürünü, kültür birleşmesini kavuşmasını sağlamak için bir operasyon gerçekleştiriyoruz” dedi.

İLK UÇUŞ 14 HAZİRAN’DA

Fly Kıbrıs hakkında bilgilendirmede bulunan Fly Kıbrıs Yöneticisi Nusret Polat; “Fly kıbrıs Hava Yolları bir ihtiyaçtan doğdu. Bizim de Ordu gibi ciddi bir uçuş sıkıntımız maalesef oluştu. Yıllarca bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları ve yine milli hava yollarımızdan Pegasus Hava Yollarının büyük emekleriyle açmış oldukları koltuk arzlarıyla Kıbrıs’ta büyük operasyonlar yaptık. Ancak pandemi sonrasında oluşan ihtiyaçlardan dolayı ve Kıbrıs Türk Hava Yolları batmasından oluşan boşluğu böyle bir girişim içerisine girerek Kıbrıs Hava Yollarını kurduk. Kıbrıs Hava Yolları’nın sürecinde özellikle Anadolu’muzun güzide kentlerini birbirine bağlamayı amaç edindik. Bu anlamda Karadeniz’de önceliğimiz Trabzon’du. Trabzon üzerinde çalışmalar yaptık ancak sağ olsun Kaan Bey bizi ikna etti. Bu operasyonun Ordu’dan başlamasının daha sağlıklı olacağını tabii Sayın Ticaret Oda Başkanımız onun değerli üyelerinin de son derece bize iteklemesiyle kararımızı Ordu’dan yana kıldık. Kısmet olursa 14 Haziran itibariyle şu an ilk planda 29 Kasım’a kadar her Çarşamba ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak Ercan-Ordu seferlerini satışa açtık. Bu arada çok ciddi bir nüfusta Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyor Karadeniz’den hem onların daha rahat hareket edecekleri hem Kuzey Kıbrıs’ın 1’inci ana destinasyonu kültür turlarında Karadeniz ama onlar da tabii daha fazla Ordu tarafında değil de diğer bölgelerimizde yoğunlaşmışlardı. Şimdi bu uçuş trafiği ile birlikte daha Ordu ağırlıklı Giresun ağırlıklı Samsun ağırlıklı bir operasyon olacağı beklentisindeyiz. Aynı zamanda da bu bölgeden Kuzey Kıbrıs’a hali hazırda da Antalya, Bodrum gibi turistik yöreler uçuş olmadığında gözlemlersek yoğun bir trafik olacağını düşünüyoruz. Zaten uzun yıllardan beri hem buradan ulusal ve bölgesel bayi organizasyonları, bireysel seyahatler yoğun bir şekilde zaten yapılıyordu. Ama bu uçuşlar iki halkı birbirine çok daha bağlayacaktır. Kısmet olursa içerisinde kargoyu da planlıyoruz. Uçuşların içerisinde birkaç ay sonra kargomuzda başlarsa iş adamlarımızla karşılıklı ticaret yapabilirler. Bu hava yolu da bu uçuşlarda hepimizin” diye konuştu.

REKLAM ALANI