Biri çocuk 9 kişi yaralandı!

Giresun’da geçtiğimiz Pazar günü etkili olan kuvvetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Biri çocuk 9 kişi yaralandı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.11.2023
136
A+
A-

Saatteki hızı 100 kilometreyi geçen kuvvetli rüzgar, evlerin çatılarını uçurdu, ağaçları kökünden söktü ve kırdı. Ev, işyeri ve araçlar hasar gördü. Giresun il genelinde biri çocuk 9 kişi yaralandı. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Durumları hakkında bilgi alarak, acil şifalar diledi. Öte yandan dün ise Karadeniz sahilindeki ilçesi Tirebolu’da fırtınayla dev dalgalar oluştu. İlçe merkezinde dünden itibaren etkili olan fırtına sebebiyle denizin yükselmesi sonucu şehir içi yolu suyla kaplandı. Dalgalar, Yeniköy Mahallesi sahil kesimindeki sosyal alanlara da zarar verdi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU!

Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, AFAD Kriz Merkezinde Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti, “İlimizde etkisini gösteren fırtına hadisesi ve beklenen yağışlar için başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Yaşanan olaylara ivedilikle müdahale ediyor, gerekli tüm tedbirleri alıyoruz” dedi. Vali Serdengeçti, vatandaşları ise dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Vali Serdengeçti, fırtına nedeniyle oluşan acil durumları yakından takip ederek, vatandaşlarımızın sağlık durumları hakkında bilgi almak ve moral vermek amacıyla 26 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde de Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralı vatandaşlarımızı ziyaret etti. Vali Serdengeçti, hasta yakınlarıyla da görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretler sırasında Vali Serdengeçti, sağlık personeli ve hastane yöneticileri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Fırtına sonucu yaralanan 12 vatandaşımızdan 9’unun taburcu edildiği, 3 vatandaşımızın tedavilerinin ise devam ettiği bilgisini alan Vali Serdengeçti, hastanelerde tedavi gören vatandaşlarımızın sağlık durumlarıyla birebir ilgilenerek, gerekli tedbirlerin alındığını ve en iyi şekilde hizmet verildiğini ifade etti. Vali Serdengeçti, fırtınadan etkilenen bölgelerdeki diğer alanlarda yapılan çalışmaları da yakından takip edip, koordinasyonun sürdüğünü belirterek, vatandaşlarımızın herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalarını ve yetkililerin talimatlarına uymalarını hatırlattı.

REKLAM ALANI