Bunu hiç kimse unutmasın…

Yayınlama: 27.12.2023
56
A+
A-

Scholz koalisyon arkadaşlarıyla amacı dışında kullanılmağa kalkıştıkları için anayasa mahkemesinin ellerinden aldığı 60 milyar avronun bütçede açtığı deliği kapatmak için gidecekleri yol planını açıkladı. Çiftçiler kendilerine yapılan litre başı 20 Kuruşluk (Cent) indirimin kaldırılacağını duyunca, memleketin her tarafından traktörleriyle yollara dökülüp, soluğu Berlin’de, meclisin önünde (Bundestag) aldılar. Berlin’in simgesi Brandenburgertor’yı yanlarında getirdikleri hayvan gübresi (kemre) ile doldurdular! Çok iyi hatırlıyorum, aynısını Çernobil santral kazası sonrasında, (Radyasyon tehlikesinden tarım ürünleri imha edildi) köyümüzde ki atom santralının kapısına da yapmışlardı! Dış işler, ekonomi ve kalkınma bakanlıklarının uluslararası etkinliklerinden 800 milyon çıkarıldı. Ulaştırmanın 380 milyonu, Eğitim bakanlığının 200 milyonu çizildi. Emeklilerin aylığını ödeyen kurumun (Rentenversicherung) 600 milyon, iş bulma kurumunun (Arbeitsagentur) 1.7 milyar avrosuna kırmızı ışık yakıldı! Memleketi savunacak kadar cephanesi olmayan, arızasız yürüyebilen kara, hava ve deniz araç sayısı çok yetersiz olan, alman silahlı kuvvetlerinin (Bundeswehr) bütçesine yaptığı 520 milyonluk yardımını, 7000 avroluk elektrikli araç teşvik primini kaldırdı. Ton başına aldığı yakıt, gaz ve kalorifer yakıtı çevre vergisini 5 Kuruş (Cent) arttırdı.

2023’ün üçünçü çeyrek (Eylül sonu) bilançosu net ücret artışının %6.3 ile, %5.7 oranında ki tüketici fiyatının önünde gittiğini gösteriyor. Ev, daire fiyatlarında önceki yıla nazaran %10.2’lik düşüş var. İçişleri bakanımız Gürcistan ve Moldova (Hıristiyan ülkeler) ile, neredeyse bu memlekete hiç kimsenin gelmediği küçüklerle! geri gönderme sözleşmesi yapmağa, AB’de kaçak göçmenleri itebileceği! ülke bulmağa soyundu. Önümüzde ki yıl Avrupa parlamento seçimi yapılacak. Almanya’da da üç eyelat seçimi var. Anlaşılacağı üzere yapılanlar, seçime yönelik şovlar! Amaç bilhassa Almanya’da isyanın eşiğine gelmiş insanların alevine su serpmek! Danimarka’nın sistemini uygulayarak kaliteli, ihtiyacını karşılayacak sayıda yabancı alacaksın, ikametine müsaade edilmeyenleri memleketlerine postalayacaksın. En sağlıklısı memlekette çocuk yetiştirmeyi cazibeli hale getirip, ailelerin yükünü azaltıp doğumu arttırmak! 2022’de 544, 2023’ün on ayında 732 kişi Türkiye’ye geri gönderilmiş. Almanya’ya vize ile girenler de 12536 kişi ile Türkler birinci sırada. Anketler muhalefet partilerinin %53’lük oranla,   zorlamayla sadece %29’u yakalayabilen iktidarın çok önünde olduğunu gösteriyor. (CDU-CSU %32, Afd %21, SPD %12, Yeşiller %12, FDP %5) Seçim barajı %5, Afd’nin oranı doğu da %35’leri buluyor!

Memleketin gaz tüketimi savaş öncesi seviyesine düştü. Büyük işyerlerinin tüketiminde %7’lik artış var. Endüstri gazlıyor! Çiftçinin mazot indirimini kaldırdılar, zirai ürünler  daha fazla CO2 çıkaran yöntemlerle üretilen memleketlerden satın alınacak. Tayyare biletlerinin vergisini arttırdılar, millet uçmak için Paris, Amsterdam, Brüksel, Kopenhagen, Lüksemburg’a gidecek. Alman hava şirketlerinde çalışanlar işlerini kaybedecekler! Atom santrallerinin kapılarına kilit vurdular. Karbondioksit’in temizlenmesine müsaade yok! Fracking yasak ama Amerika’nın Fracking gazını alıp, kaloriferlere dağıtıyorlar. Havayı daha çok zehirleyen kömüre sonsuz serbestlik var. CO2 üretimi her geçen gün artıyor. Çin Almanya’dan 1 yılda yükselen CO2’yi, 1.5 günde havaya üflüyor! Dünya ne kadar değişirse değişsin, Yeşiller sadece Almanya’nın iklimini kurtarma gibi sapık ideallerinden ödün vermiyor. Millet iki büyük partiden hangisini seçerse seçsin, karşısına Yeşiller çıkıyor! (aynı program) Tek alternatif ırkçı Afd! Yaşıtım komşum, ırkçı Afd’yi seçmede bir behis görmüyor; Ayhan Japonya, İsviçre, Güney Kore çok daha milliyetçi olmalarına rağmen başarılılar. Ekonomi ahlaka ve siyasete bakmaz. Yüzümde ki şaşkınlığı görünce, sırtımı okşayarak, korkmana gerek yok, yakın zamanda Afd iktidara gelemez, gelecek olsalar bile biz görmeyiz! Ömrümüz yetmez diyor! 20 yıl önce Almanya’nın böyle sefil bir hale düşeceğini, insanlar rüyalarında bile görseler inanmazlardı! Merkel yıllarının damarlara şırıngaladığı uyuşturucunun etkisi çok daha uzun süreceğe benziyor! Korkarım uyandıklarında memleketlerini tanıyamıyacaklar!

Araçlarının vergi muafiyeti de kaldırılan çiftçiler önceki gün Ren kıyısındaki küçük şehrimizde protestolarını sürdürdüler. Polis araçlarının koruması altında, nehrin üst ve alt tarafından adeta sel gibi şehrimize aktılar. 300 civarında bekleniyorlardı, 1100 tane traktörle sokakları doldurdular. Noel pazarının ortasında konuşmalarını yaptılar. Pankartlarını astılar ve hep beraber, önlerinde ve arkalarında kendilerini koruyan, geçmeleri için otobanları kapatan polis araçlarının refaketinde alkışlarla şehrimizden ayrıldılar.

Plakasının 500 kilometre uzağımızdaki bir kente kayıtlı olduğu görünen, CLAAS marka, Ferrari motorlu traktörün önüne iliştirilen Afiş, litre mazotundan 21 Kuruşluk indirimi kaldıran hükümeti ve halkı uyarıyordu: BUNU HİÇ KİMSE UNUTMASIN YEMEĞİ BİZ YAPIYORUZ.

REKLAM ALANI