Çakır: Fındık Çiftçileri Feryat Ediyor

Türkiye İttifakı Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Can Çakır, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin gölgesinde, şehrin asıl büyük meselesinin fındık olduğunu vurguladı.

Çakır: Fındık Çiftçileri Feryat Ediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.03.2024
22
A+
A-

Çakır, “Bu seçimlerden sonra çiftçilerimiz, fındık fiyatlarının ne olacağı endişesiyle karşı karşıya kalacak ve asıl önemli olan konuların geri planda kalacağını düşünüyorum” dedi.

Her yıl açıklanan fındık fiyatlarının yetersiz kaldığını belirten Çakır, çiftçilerin yüksek maliyetler altında ezildiğine dikkat çekti. Bu durumun en büyük sebebinin, fındık fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan hesaplamalarda çiftçilerin gelirlerinin yanlış hesaplandığını ifade etti. Çakır, “Fındık fiyatlarının belirlenmesinde, çiftçilerin yakacak olarak kullandığı odun, kendi tüketimi için kullandığı tarla ürünleri ve bahçesinde yetişen mantar gibi unsurların çiftçilerin geliri olarak sayılması, çiftçilerimizin adeta gözden düşmesine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

Çiftçilerin, kendi evlerini ısıtırken, tarlalarından ve bahçelerinden topladıkları ürünlerle geçimlerini sağlarken, fındık üretiminden elde edecekleri gelirin bir kısmını kaybettiklerini vurgulayan Çakır, çiftçilerin girdi maliyetlerinin altında daha fazla ezildiğini belirtti. Bu nedenle, şehirde ve bölgedeki Ziraat Odaları, Fiskobirliği ve ilgili sivil toplum örgütlerinin çiftçilerin yanında olmalarını ve bu haksızlığa karşı mücadele etmelerini istedi.

REKLAM ALANI