CHP’li Bektaş: Belediye değil emlak ofisi!

CHP İl Başkanı Uzunalioğlu; Belediye binası olarak kiralık yerde hizmet verilirken öz malı olan ek hizmet binasını satmak hangi aklın ürünü?

CHP’li Bektaş: Belediye değil emlak ofisi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.08.2023
51
A+
A-

CHP Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ve Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, belediye ek binasının satışa tepki gösterdi. İl Başkanı Gületin Uzunalioğlu, satış kararından dönün çağrılarına rağmen ek hizmet binasının satıldığını kaydetti. Uzunalioğlu, “Belediye Binası olarak kiralık yerde hizmet verilirken öz malı olan ek hizmet binasını satmak hangi aklın ürünü? Değerinin altında borca karşılık satılması iddiaları vahimdir? Belediyemiz mali açıdan kendi hizmet binasını satacak derecede aciz ve borç içinde midir? Bu konuda kamuoyuna acilen açıklama yapılmalıdır” dedi.

“BELEDİYE DEĞİL EMLAK OFİSİ”

CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş da, Giresun Belediyesi’ne ait ek hizmet binasının satışına tepki gösterdi ve “belediye değil emlak ofisi” açıklamasında bulundu. Bektaş, “Daha önce de satışa çıkarılan ve alıcı çıkmadığı için ihalesi ertelenen Giresun Belediyesi’ne ait ek hizmet binasının satışı belediyenin müflis halini gözler önüne sermektedir. Sata sata doydunuz mu yoksa seçime kadar başka neleri satacaksınız derhal açıklayın” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Bektaş açıklamasında şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz haftalarda AKP İl Başkanı Sn. Mete Bahadır Yılmaz eleştirilerimize karşılık olarak Giresun Belediyesi’nin bütçesinin yarısı kadar borcu olduğunu, ekonomik olarak iyi durumda olduklarını açıklamıştı.

Ne var ki her zaman olduğu gibi AKP’nin mumu yatsıya kadar yandı ve açıklamadan kısa süre sonra ek hizmet binası değerinin çok altında bir fiyatla satıldı. Sn. Yılmaz bütçenin yarısı kadar borçları olduğunu iddia etmişti. Bugün Belediyenin bütçesi 750 milyon TL olduğuna göre Sn. Yılmaz’a göre belediyenin borcu 375 milyon TL olması gerekiyor. Oysa Sn. Civelekoğlu geçtiğimiz günlerde bu rakamı 550 milyon TL olarak açıklamıştı. Kendi arasında dahi tutarsız AKP’li yetkililere soruyoruz. Madem ekonomik olarak rahat bir bütçeniz var neden kelepir fiyatına taşınmaz satıyorsunuz? Madem herşey yolunda neden belediyeyi adeta bir emlak ofisine çevirdiniz.”

REKLAM ALANI