CHP’li Bektaş’tan belediyeye bütçe eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş Salı günü yapılan meclis toplantısında AKP-MHP oyları ile kabul edilen bütçe ile ilgili eleştirilerini sunarken, Belediye Başkanı Şenlikoğlu’na sorular yöneltti.

CHP’li Bektaş’tan belediyeye bütçe eleştirisi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.11.2023
70
A+
A-

Bektaş açıklamasında “Belediye idarecileri bütçenin yaklaşık %55 artırılmasını büyük bir marifet olarak lanse etmeye çalışmaktalar. Oysaki belediye borç batağına düşmüş geride kalan 4,5 yılda iflas edecek seviyeye getirilmiştir. Bugün belediyeyi dışarıdan malzeme alamayacak noktaya getiren idareciler muhasebe oyunları ile seçim öncesi algı yapmaya çalışmaktadırlar.


Basın aracılığı ile soruyoruz; onaylanan bütçe incelendiğinde bütünde bütçe yaklaşık %55 oranında artırılırken, Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi neden %22 oranında artırılmaktadır. Kaldırımlar çökerken, altyapı ile ilgili sorunlar devam ederken 2024 yılında Fen İşleri’nin bütçesini daraltma amacınız nedir?
Bütçe %55 artırılırken temizlik işleri bütçesi neden bu oranın altında artırıldı? Şehirde temizlik işleri ile ilgili bu kadar şikâyet varken temizlik bütçesinin daha da daraltılması ne anlama gelmektedir?
Bütçesi %36 oranında artırılan İtfaiye Müdürlüğü’nün bütçesi %85 oranında artırılan Özel Kalem Müdürlüğü kadar değeri yok mu?
Soruyoruz bu bütçenin içerisinde yargı yoluyla geri dönen personellerin hakedişleri ayrıldı mı?” dedi.

REKLAM ALANI