Çocuk sağlığı alanında güzel işler yapılıyor

Çocuk sağlığı alanında güzel işler yapılıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.08.2023
139
A+
A-

Sağlık İl Müdürü Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fizik Tedavi Uzmanı Doç. Dr. Fazıl Kulaklı öncülüğünde, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Berkan Şahin’in büyük çabasıyla kurulan Multidisiplin Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi, fizik tedavi gereksimi duyan 18 yaş altı çocuklara büyük kolaylık sağlıyor.

FİZYOTERAPİSTLER ÇOK İLGİLİ

İki yıl önce kurulan Multidisiplin Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi, doğuştan ya da sonradan ortaya çıkabilecek nörolojik bozukluklardan büyümeyi ve gelişmeyi etkileyen kas-iskelet sistemi sorunlarına kadar birçok problemi kapsayan ‘Pediatrik Rehabilitasyon’ hizmeti veriyor. Çocuklar Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Kasap koordinasyonunda, Fizyoterapistler Esra Kılıç, Pınar Akyol ve Ayşe Taşkıran nezaretinde takip ve tedavileri kapsamlı şekilde takip ediliyor. Yalnızca çocuk hastaların kabul edildiği pediatrik rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist, konuşma terapisti ve ergoterapist ile rehabilitasyon programları da yürütülmekte. Tedavide fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarından, yardımcı cihazlardan, spastisiteye (aşırı kas kasılmalarına) yönelik ilaç tedavileri ve kas içi toksin uygulamalarından faydalanılmakta. Uygun çocuklarda botulinum toksin (botox) uygulamaları, anestezi ekibi de desteği ile, genel veya lokal anestezi altında uygulanmakta.

AİLELERDEN TEŞEKKÜR…

Multidisiplin Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi’nde tedavi gören çocukların aileleri ise üniteden son derece memnun. Randevu dahilinde hizmet veren ünitenin Giresun için bir şans olduğunu belirten ailelere, Multidisiplin Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi’nin kurulmasın vesilen olan ve çocuklarıyla yakinen ilgilenen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Kasap ile Fizyoterapistler Esra Kılıç, Pınar Akyol ve Ayşe Taşkıran’a çok teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI