Corylus Projesi hayata geçiyor

Giresun Valiliği, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında sürdürülebilir fındık tarımını desteklemek amacıyla Corylus Projesi’ni hayata geçirmek üzere harekete geçti.

Corylus Projesi hayata geçiyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.03.2024
66
A+
A-

TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı çerçevesinde Batum’da düzenlenen toplantıda, 25 konsorsiyum üyesi ve 60 bilim insanı bir araya gelerek projenin temelini oluşturdu.

PROJE AMAÇLARI VE KAPSAMI

Giresun Valiliği tarafından yürütülecek olan Corylus Projesi, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında sürdürülebilir fındık tarımını teşvik etmeyi hedefliyor. Projenin temel amacı, bölge ülkeleri arasında bir Mükemmeliyet Ekosistemi Ağı kurarak fındık tarımında kaliteyi ve verimliliği artırmak. Aynı zamanda, proje kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan ve Azerbaycan’a da mentörlük desteği sağlanacak.

KONSORSİYUM ÜYELERİ VE İŞ PAKETLERİ

Projenin Türkiye konsorsiyum üyeleri arasında Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma Enstitüsü, DOKA, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Trabzon Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi (AÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Ordu Üniversitesi (OÜ), Agrobigen Araştırma ve İnovasyon Ltd. Şti., Organik Tarım Okulu, Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM), Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği yer alıyor.

Gürcistan Ekosistemi ise Ajara Tarım Bakanlığı, Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi, Georgia Tarım Üniversitesi, Iakob Gogebashvili Telavi Devlet Üniversitesi, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi, Geofert LLC, Ltd Megatest, LLC KESKIA, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Derneği, Gürcistan Fındık Üreticileri Birliği gibi kuruluşlardan oluşuyor.

TOPLANTI VE PROGRAMIN DETAYLARI

Proje hazırlıkları kapsamında düzenlenen toplantı, 22-24 Şubat tarihlerinde Batum Hilton Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını Türkiye Konsorsiyumu adına Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş yaparken, toplantıda ayrıca Batum Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tamar Siradze, Gürcistan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Guguli Dumbadeze ve Gürcistan Horizon Programları Sorumlusu Shota Rodinadze katılımcılara hoş geldiniz konuşmalarını gerçekleştirdi.

Giresun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven, toplantıda projenin amaçları ve iş paketleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantıya Giresun Valiliğinden Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu başta olmak üzere AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven ile diğer yetkililer katıldı.

REKLAM ALANI