Derelili hemşerimiz Dr.Murat Çan birinci sıradan aday

CHP’nin 14 Mayıs seçimleri için Samsun Milletvekili aday listesinde yer alan isimler açıklanırken, CHP Samsun 1. sıra adayı aslen Giresunlu olan hemşerimiz Doktor Murat Çan oldu.

Derelili hemşerimiz Dr.Murat Çan birinci sıradan aday
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.04.2023
556
A+
A-

Aslen Derelili olan ve yıllar önce Terme ye göç eden öğretmen olarak uzun yıllar çalışan merhum Dursun Çan’ın oğlu olan Murat Çan’ın adaylığı Giresunlular arasında memnuniyetle karşılandı.

Giresun siyasetinin yakından tanıdığı Canan Pir’in de kardeşi olan Dr. Murat Çan’ın adaylığı üzerine Samsun Giresun İşadamları ve Bürokratları Derneği (GİRİB) Başkanı İnşaat Mühendisi Osman Bayram gazetenize açıklamada bulundu. Bayram, “Samsun’da ilk defa Giresunlu bir hemşerimiz milletvekili adayı olmuştur. Yaşadığımız ilde azımsanamayacak sayıda Giresunlu nüfusu bulunmaktadır. Çan’In adaylığı Giresunlular adına gurur vesilesi olmuştur” dedi.

Murat Çam yaptığı açıklamada;” Partim adına gayret edeceğimi söyleyebilirim ve bize güvenen herkese teşekkürlerimi sunarım. Birinci görevimiz sayın başkanımız Kemal Kılıçdaraoğlu’nu, Cumhuriyet felsefesi adında 13. Cumhurbaşkanı olarak görmektir” ifadelerine yer verdi.

OPR. DR. MURAT ÇAN KİMDİR?
Samsun’un Terme ilçesi Kozluk Mahallesi’nde 1968 yılında doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Samsun Mustafa Kemal İlkokulu ve Samsun Anadolu Lisesinde okudu. Yükseköğrenimini ise 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Çalışma hayatına, ilk olarak Giresun ili Şebinkarahisar İlçesi Devlet Hastanesinde başladı. Burada 2 yıl başhekim yardımcılığı yaptıktan sonra Samsun Çarşamba Devlet Hastanesinde 2 yıl pratisyen hekim olarak görev aldı. 1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında başladığı uzmanlık eğitimini 2003 yılında tamamladı. 2003-2005 yılları arasında Amasya ile Taşova İlçe Devlet Hastanasinde kurucu Başhekim ve Genel Cerrahi Uzmanı, 2005-2009 yılları arasında Trabzon İli Akçaabat İlçesi Devlet Hastanesinde bir süre genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2009 yılından beri Samsun’da özel hastanede Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışma hayatını sürdürdü. 2015 yılı Aralık ayından itibaren CHP Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. Samsun Termeliler derneği başkan vekilliği, Samsun Çağdaş Hekim Grubu gönüllüsü, Türk Cerrahi Derneği, Türk Cerrahi Enfeksiyon Derneği ve Türk Hepatobilier Cerrahi derneği üyesidir. Babası Dursun Çan emekli öğretmen olup 1983 yılında Samsun´da SODEP kurucu üyeliği yapmıştır. Ablası Canan Pir ise 2007 yılı Genel Seçimlerinde Giresun ili CHP partisinde 4. sırada milletvekili adayı olmuştur. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Op. Dr. Murat Çan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Emine Çan ile evli olup 2 babasıdır. Murat Çan geçen dönem de CHP Samsun Milletvekili aday listesinde 7. sırada yer almıştı.

REKLAM ALANI