Düve teslimi başladı

Giresun’da düve destek başvurusu onaylanan yetiştiricilerin düvelerini almaya başladığı bildirildi.

Düve teslimi başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.03.2024
68
A+
A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2023 yılı için düve alım desteğine 85 yetiştiricinin 810 baş düve için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Bakanlığa gönderilen başvurular sonucunda 85 yetiştiriciye ilk etapta 110 baş gebe düve ve 66 baş boş dişi sığır alımına yönelik talepleri ile 16 yetiştiricinin başvuruların onaylandığının aktarıldığı açıklamada, başvuruları onaylanan üreticilere düvelerinin teslim edilmeye başladığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

“Müdürlüğümüz ile sözleşme imzalayan ve hayvan temin sürecini tamamlayan Lapa köyünden bir yetiştiriciye 10 baş simental gebe düve alım sürecini tamamladığı için, yüzde 30 hibe desteği kapsamında 300 bin lira hak ediş düzenlenerek Bakanlığımıza gönderilmiştir. Geriye kalan 15 yetiştiricimizin sözleşme imzalama ve hayvan temin süreçlerini tamamlamaları halinde düve alım desteği hak edişleri düzenlenmeye devam edecektir.

Düve alım desteğinde ilk etabın tamamlanmasının ardından, başvuru listesinde yer alan diğer yetiştiricilerimiz için Bakanlığımızca belli dönemler halinde başvurusu onaylananlar listesi ilan edilmeye devam edecektir.”

REKLAM ALANI