Emekli ve memur ikramiyeleri belli oldu

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, emekli ve kamu işçilerinin ikramiye takvimi netlik kazandı.

Emekli ve memur ikramiyeleri belli oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
76
A+
A-

Emeklilere yönelik bayram ikramiyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulduğu üzere 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında ödenecek. Bu haber, milyonlarca emeklinin ve kamu çalışanının merakla beklediği bir müjde olarak karşılandı.

BAYRAM IKRAMİYELERİ FARKLI GÜNLERDE ÖDENECEK

4A, 4B ve 4C durumlarına göre farklı günlerde yatırılacak bayram ikramiyeleri, emeklilere önemli bir maddi destek sağlayacak. 4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanlar için 10 Haziran 2024’te, 4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanlar için 11 Haziran 2024’te, ve 4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanlar için ise 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

İKRAMİYELER 3 BİN LİRA OLARAK HESAPLARA GEÇECEK

Bayram ikramiyeleri, herkesin bütçesine olumlu bir katkı sağlayacak şekilde 3 bin lira olarak hesaplara geçecek. Bu kapsamda toplamda 42 milyar liralık bir ödeme yapılacak, emeklilerin ve kamu çalışanlarının bayram sevinci bu ödemelerle daha da artacak.

KAMU İŞÇİLERİNE DE ÖZEL ÖDEMELER

Kamu işçileri de bu bayram öncesinde ekonomik anlamda rahat bir nefes alacaklar. İlave tediyeye esas olan aylık kazançlar dikkate alınarak hesaplanacak olan kamu işçisi ikramiyeleri, vergi indirimleri dahil olmak üzere en düşük 8 bin lira civarında olacak. Ancak, belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler bu uygulamadan yararlanamayacak.

İKRAMİYELER HACZEDİLEMİYOR, DAMGA VERGİSİ UYGULANIYOR

İlave tediyenin haczedilmesi mümkün olmayacakken, damga vergisine tabi olan ikramiyelerden sigorta primi kesintisi yapılabilecek. Bu süreçte tediyeden kadrolu taşeronlar, kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler yararlanabilecek. Yargıtay kararına göre ilave tediyenin haczedilmesi mümkün olmayacak ve damga vergisine tabi olan ikramiyelerden sigorta primi kesintisi yapılabilecek.

REKLAM ALANI