Emeksiz Sandığı Genel Müdürlüğünden önemli duyuru, dikkat dikkat

Yayınlama: 12.03.2024
Düzenleme: 12.03.2024 10:37
80
A+
A-

Giresun Işık gazetesinin değerli takipçileri, Sevgili Candemir’in yıllar önce ABD’ye gitmesi nedeniyle Giresun Işık Gazetesi’nin yayınına son verildiğini düşünmüş ve artık yazı göndermemiştim.

Bir süre önce benim WhatsApp hesabımda “28 Sondakika Giresun” grubu fark ettim. Demek ki Sevgili Candemir Giresun’a döndü diye araştırmaya başladım. Ancak telefonla O’na ulaşamadım. Sonunda WhattsAp’tan ulaştım. Bu güzel rastlantı hem benim Sevgili Candemir ile canlı konuşmamı ve hem de eski günler gibi Giresun Işık’ta yazı yazmaya başlamama olanak yarattı.

Ancak ilk yazımın “EMEKSİZ SANDIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ DUYURU, DİKKAT DİKKAT “ başlıklı bölümü 1990’lı yılların sonlarında Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın BAYER köşesinde yayınlamıştı. Yeni olan son bölümde artık yasak yok. Zira KADER PLANLARI ve SALGIN HASTALIKLAR yasaklardan fazla etkili oldu. Ayrıca EYT uygulaması hala tam sonuca ulaşmamasına karşın, emekliler hala artmaya devam ediyor. Çünkü Türkiye’de ortalama ölüm yaşı 75 oldu.

 

EMEKSİZ SANDIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ DUYURU

DİKKAT DİKKAT

Kurumumuz mensubu, özellikle 60 yaş üstü emeklilerin hastane, sağlık merkezi, sağlık ocağı, dispanser vs. gibi sağlık kuruluşlarına yakın yerlerde ikamet etmeleri, ayrıca , hala evlerinden çıkabilme gücüne sahip iseler, eczaneler de dahil bu gibi sağlık kuruluşlarına yakın yerlerde dolaşmaları kesinlikle yasaklanmıştır.

Mensuplarımızın eskaza bu müesseselere yakın yerlerde hastalanıp, bir acil müdahale sonucu, ALLAH GÖSTERMESİN, ölümden kurtulmaları, mensuplarımıza emeksiz hizmet vermeyi şiar edinmiş olan kurumumuzun gereksiz yere hem emek, hem de para sarfetmesine neden olması hizmet prensiplerimizle uyuşmamaktadır.

Emeksiz yaşama zorunluluğu olan tüm emekli mensuplarımıza önemle duyurulur.

Emeksiz Sandığı Genel Müdürlüğü

 

Önemli Not: Bu yasaklar Bağsız – Kur ve SSK’nın 60 yaş üstü emekli mensupları için de geçerlidir. Çünkü 60 yaşı geçenlerin bu dünyayı kalabalık etme hakları konusunda “HERKES HADDİNİ BİLSİN” deme hakkımız olduğu kanısındayız.

 

YENİ VE GÜNCEL BÖLÜM

Aradan yıllar geçti, arttıkça arttınız.

Hastanelerde telefonla randevu sistemi 182, sonra da 112 icat edildi, İstediğiniz yerden istediğiniz zaman randevu alamadınız, Doktorlara muayene olamadınız,..…

1999 ve 2022’de iki büyük deprem geçirdik. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarında istemeyerek de olsa, çoook, çoook gecikmeler yaptık, ölenler oldu…

Çin kaynaklı bir salgın hastalık, pandömi başladı. Bize de ulaştı. Kullanacağımız aşının hangisi olacağını altı ay düşündükten sonra karar verebildik. Yüzbin’in üzerinde can kaybettik.

 

Be hey emekliler, Emeksiz Sandığı Genel Müdürlüğünün (aynı şekilde diğer  kurumların) baştaki yasaklarına,  yetkililerin bu konulardaki uyarılarına ve  özellikle“KADER PLANI’na”   karşın, uzun yaşama inadınız  artarak devam ettiği de bir gerçek. Bir de AÇIZ diye hala feryat ediyorsunuz. Neden aç olduğunuzu hala AN LA MA D I NIZ  MI?

 

YalçınDURAK

Em. Zir. Yük. Müh.

 

(Özel Not: Ben 89 yaşındayım, sağlığım da oldukça iyi. 1989 yılından beri de emekliyim.)

REKLAM ALANI