Engelli birey ve ailelerini yalnız bırakmadı

Giresun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı. Bu anlamlı ve güzel günde Vali Mehmet Serdengeçti ve eş, Edige Serdengeçti, engelli birey ile ailelerini yalnız bırakmadı.

Engelli birey ve ailelerini yalnız bırakmadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.12.2023
40
A+
A-

Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüşte, engelli vatandaşlar yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, toplumsal farkındalık oluşturdular. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Serdengeçti, amaçlarının engelli birey ve ailelerinin sorunlarının bir güne sığdırmak olmadığını kaydetti. Serdengeçti, “sadece bu gün değil yılın her gününde engellilerimizle birlikte olmak, onların sorunlarına ve ihtiyaçlarına eğilmek hem kamu görevlisi olarak hem bir vatandaş olarak hepimiz için bir görevdir” dedi. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun altını çizen Vali Serdengeçti, “aşamayacağımız hiçbir zorluk ve engel yok” ifadelerini kullandı.

“AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ZORLUK VE ENGEL YOK”

“En büyük engel, engellenmektir” diyen Vali Serdengeçti, “düsturuyla engelli kardeşlerimizin her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğine inanıyorum. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bizler de üzerimize düşeni yerine getireceğiz ve fırsat verildiğinde sanattan spora, bilimden çalışma hayatına kadar nice alanlarda üstün başarılar gösteren engelli kardeşlerimize destek olacağız, sorunlarına çözüm üreteceğiz ve her daim onların yanında olacağız.  Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı, sağlıklının hastayı dışladığı, ötelediği bir dünyada ne eşitlik ne de adalet tesis edilebilir. Zira bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış vicdani olamaz. Kısaca insan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir konu dünyaya refah, huzur ve adalet getirmez. Bizler de bu bilinçle kudretli Devletimizin şefkat çatısı dışında tek bir vatandaşımızın dahi kalmaması adına özel bir gayret göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

2023 YILINDA TOPLAM 513 ENGELLİ VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİLDİ

Engelli vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalara da değinen Vali Serdengeçti, “İlimizde 3 Ruhsal Özel Bakım Merkezi, 2 Zihinsel Özel Bakım Merkezi, 1 Bedensel Özel Bakım Merkezi olmak üzere toplamda 5 Özel Bakım Merkezi bulunuyor. Bakım Merkezlerinde 2023 yılında toplam 513 engelli vatandaşımıza hizmet verildi. Özel bakım merkezlerinin haricinde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Keşap Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik seçkin hizmetler veriliyor. Bu sene 905 vatandaşımızın müracaatları üzerine engelli kimlik kartı çıkarıldı. Sadece 2023 yılında aylık ortalama 3 bin 447 kişiye toplam 17 milyon 382 bin TL engelli evde bakım ödemesi yapıldı. Bunların yanı sıra yakın takibimizle engelli vatandaşlarımız için yıl içinde moral amaçlı olarak kahvaltı, piknik, il içi ve il dışı turistik merkezlerin ziyareti ve sinema gösterimi gibi çeşitli sosyal aktiviteler de düzenlendi ve düzenlenmeye devam edecek.Ezcümle tüm vatandaşlarımızın hakkını adil bir biçimde gözetmek ve kurumlarımızın, düzenlediğimiz faaliyetlerin, yaptığımız çalışmaların ‘herkes için’ erişilebilir ve istifade edilebilir olmasını sağlamak adına da büyük hassasiyet gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı. Engelli bireylerin yeteneklerini sergilediği etkinlikler, katılımcıları duygusal anlar yaşattı. Mehter Takımı gösterisi, engelli bireyler tarafından okunan şiirler, halk oyunları ekibi gösterisi ile etkinlikler renklenirken, Giresun Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde kalan engelli bireylerin el emeği göz nuru ürünleri de Can Akengin Sanat Galerisi’nde 03-04-05 Aralık 2023 tarihlerinde sergilenecek.

Bu etkinliklerle Giresun, engelli vatandaşlarımızın haklarına vurgu yaparak, toplumsal farkındalığı artırmayı ve engelli bireylerimizi desteklemeyi amaçladı. Günün sonunda, birbirinden özel etkinliklerle dolu geçen Dünya Engelliler Günü, katılımcılar arasında unutulmaz anılara sahne oldu.

REKLAM ALANI