Esnafımız çok zor durumda

Şebinkarahisar Esnaf Odası Başkanı Oktay Alp iktidara seslendi.

Esnafımız çok zor durumda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
30
A+
A-

Şebinkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Oktay Alp, ekonomik dalgalanmaların herkesi etkilediğini belirterek, temel tüketim maddeleri ve hizmet sektöründe yaşanan fiyat değişikliklerinin esna ve sanatkarları da olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Alp yaptığı açıklamada, fiyat değişikliklerinin yükselen işçilik maliyetleri, sigorta primleri, malzeme, kira ve enerji gibi artışlardan kaynaklandığını kaydetti.

“ESNAFLAR ARTAN MALİYETLERDE KARŞISINDA FİYATLARDA DÜZENLEME YAPMAK ZORUNDA”

“Bu değişimler, esnafımızın da maliyetlerini artırmakta, dolayısıyla fiyatlar üzerinde düzenlemeler yapmamızı zorunlu kılmaktadır” diyen Alp şunları ifade etti;

“Fiyatlar, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Odası, Valilik, Belediye ve İl Tarım Müdürlüğü gibi ilgili kurumların katılımıyla yapılan toplantılarda titizlikle ele alınmakta, böylece her kesimin menfaatine uygun hareket edilmeye çalışılmaktadır. Devletimizin ekonomik politikaları ve yerel düzenlemeler çerçevesinde serbest piyasa koşulları altında meydana gelen bu fiyat artışları, esnafımızın piyasa koşullarına uyum sağlama çabasının bir parçasıdır. Bazen bu durum, yanlış anlaşılmalara ve esnafımızın haksız yere eleştirilmesine neden olabilmektedir. Şebinkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, esnafımız ve tüketicilerimiz arasında açık iletişim ve anlayışın sürdürülmesini öncelikli amacımız olarak belirlemiş bulunmaktayız. Fiyat belirleme süreci şeffaf bir şekilde yürütülmekte, tüm paydaşların katılımıyla adil kararlar alınmaktadır. Kamuoyunu doğru bilgilendirme, yanlış anlaşılmaları önleme ve şeffaflığı artırma çabalarımız devam edecektir. Halkımızın ve esnafımızın yaşadığı ekonomik zorlukları anlıyor, bu zorlukların üstesinden gelmek için çaba sarf ediyoruz. Ekonomik istikrarın sağlanması adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme konusunda kararlıyız.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.