Ferrero Avustralya’daki projesini terk etti

Ferrero yeni fındık bahçeleri oluşturma projesi kapsamında Avustralya’da diktirdiği 1 milyon fındık ağacını zarar ettiği gerekçesiyle terk ettiği kaydedildi.

Ferrero Avustralya’daki projesini terk etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.11.2023
241
A+
A-

Avustralya’da yayınlanan Finansal Reviev gazetesinin haberine göre: İtalyan çikolata üreticisi Ferrero Group, Narrandera yakınlarındaki 2665,71 hektarlık Dellapool toplama alanını 80 milyon dolardan fazla bir bedelle piyasaya sürdükten sonra NSW Riverina’da büyük bir fındık bahçesi geliştirmeye yönelik on yıldır süren projesinden vazgeçti.  Değeri yaklaşık 70 milyon dolar olan 1 milyona kadar fındık ağacının kaldırılacağı mülk, boş bir sayfa olarak satışa sunulacağı belirtildi.

“BIRAKIN ARTIK ŞU TEKELCİ FİRMANIN BORAZANCILIĞINI”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, tekelci firmanın yerli işbirlikçilerine seslenerek,

“Ferrero Avustralya’ya 1 milyon fındık dikti, Türk fındığı sıkıntıya girecek diye feryadı figan edenler, Avustralya’daki fındık ağaçları kurumuş  tekelci abiniz Avustralya’dan çekilmiş, haberiniz var mı. Haydi o zaman, başlayın haykırmaya Türk fındığı dünyada müthiş karşılık bulacak diye. Bırakın artık şu tekelci firmanın borazancılığını da, Türk fındığını dünyada hak ettiği yere taşımak için çaba sarf edelim” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI