Fındıkta Karadeniz gücünü maalesef kaybediyor

TATSO Genel Sekreteri Okan Özoğlu, “Doğu Karadeniz, fındıkta ana üretim bölgesi gücünü kaybediyor” dedi.

Fındıkta Karadeniz gücünü maalesef kaybediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.10.2023
92
A+
A-

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve beraberindekiler Trabzon Ticaret Borsası’nın Eylül ayı meclis toplantısına konuk oldu.

TB Meclis Başkanı Nevzat Özer, dünya üretim ve ihracatında ilk sırada olan fındığın ana üretim bölgesinin Doğu Karadeniz Bölgesi olduğunu, ancak son yıllarda fındık üretimi ana üretim bölgesinin dışında hızla arttığına dikkat çekti.

Türkiye fındık üretiminin yüzde 53’ünün Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretildiğine dikkat çeken Özer,  “Trabzon ise fındık üretiminin ancak yüzde 9’unu gerçekleştirmektedir. Her ne kadar fındık üretiminde geri planda kalsak da Türkiye fındık ihracatının yaklaşık yüzde 40’ı Trabzon’dan yapılmaktadır ve bu firmalar borsamızın üyesidir. Söz konusu fındık olduğunda da geçmişten günümüze hemen hemen daima ihracatımızda ilk sırada Almanya’nın olduğunu belirtmek ve bunun için de kendilerine teşekkür etmek isterim. 2022-2023 sezonunda yapılan 298 bin tonluk ihracatın 85 bin tonu Almanya’ya yapılmıştır. Temennimiz üretimini arttırmak için çalışmalar yaptığımız fındığımızı Almanya’ya daha fazla ihraç edebilmek için işbirliğimizi ve bu alandaki çalışmalarımızı geliştirmektir” dedi.

REKLAM ALANI